ΗΠΑ: Συνάντηση Ομπάμα με τους συγγενείς του νεκρού Σότλοφ

ΗΠΑ: Συνάντηση Ομπάμα με τους συγγενείς του νεκρού Σότλοφ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε στη Φλόριντα με την οικογένεια του Αμερικανοϊσραηλινού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, τον οποίο αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τον Σεπτέμβριο του 2014.

ΗΠΑ: Συνάντηση Ομπάμα με τους συγγενείς του νεκρού Σότλοφ
Ο Ομπάμα, που βρίσκεται στο Μαϊάμι στο πλαίσιο των ενεργειών του για την προετοιμασία της περιοχής ενόψει της περιόδου των τυφώνων και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συναντήθηκε με τους γονείς του Σότλοφ, τον Αρτ και τη Σίρλεϊ, καθώς και με την αδελφή του, τη Λόρεν.

Η συνάντηση αυτή επέτρεψε στον Αμερικανό πρόεδρο «να καταλάβει καλύτερα τη δουλειά του δημοσιογράφου και το πάθος του που ήταν να αφηγείται τις ιστορίες εκείνων που δοκιμάζονται σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας», υπογράμμισε η Μπερναντέτ Μίχαν, η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) σε ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος χαιρέτισε επίσης το έργο που κάνει η οικογένεια Σότλοφ μέσω του ιδρύματος που έχει ιδρύσει για τη στήριξη δημοσιογράφων που εργάζονται σε εμπόλεμες ζώνες.

Τον Φεβρουάριο η οικογένεια του Στίβεν Σότλοφ είχε δηλώσει ότι ανυπομονεί να δει τον «Τζιχάντι Τζον», τον δήμιο του δημοσιογράφου, να οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Τζιχάντι Τζον, ο άνδρας που εμφανίζεται σε πολλά βίντεο του ΙΚ, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπο να εκτελεί Δυτικούς ομήρους είναι, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ένας Βρετανός ηλικίας 26 ή 27 ετών που γεννήθηκε στο Κουβέιτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης