Στηρίζουν οι σοσιαλιστές την εκλεκτή των Podemos για την δημαρχία της Μαδρίτης

Στηρίζουν οι σοσιαλιστές την εκλεκτή των Podemos για την δημαρχία της Μαδρίτης

H 71χρονη δίνει ένα γερό χαστούκι στο κυβερνών κόμμα του Ραχόι - «Η Καρμένα είναι μία εξαιρετική υποψήφια», υποστηρίζει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών 

Στηρίζουν οι σοσιαλιστές την εκλεκτή των Podemos για την δημαρχία της Μαδρίτης
Το εισιτήριο για το δήμο της Μαδρίτης δίνουν οι Σοσιαλιστές στην εκλεκτή των Podemos, Μανουέλα Καρμένα, η οποία με την στήριξη του συνασπισμού κομμάτων της Αριστεράς, βάζει τέλος στην κυριαρχία του κυβερνώντος του Λαϊκού Kόμματος.   

«Η Καρμένα είναι μία εξαιρετική υποψήφια», υποστηρίζει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών που βγήκε τρίτος στο δήμο της Μαδρίτης στις δημοτικές εκλογές, Αντόνιο Μιγκέλ Καρμόνα, πλέκοντας το εγκώμιο της αγαπημένης υποψήφιας των Podemos: «Eίναι πολύ καλός άνθρωπος και δεν έχουμε τίποτα να πούμε αρνητικό γι' αυτήν», πρόσθεσε. 

Με την στήριξη των Σοσιαλιστών, η 71χρονη Καρμένα δίνει ένα γερό χαστούκι στο κυβερνών κόμμα του Ραχόι. Το Λαϊκό Κόμμα ετοιμάζεται να αποχωρήσει μετά από 24 χρόνια από το Δήμο της Μαδρίτης με την υποψήφια του, Εσπεράνθα Αγκίρε να πίνει το πικρό ποτήρι της ήττας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Αντόνιο Μιγκέλ Καρμόνα διευκρίνισε ότι μπορεί το κόμμα του να στηρίζει την Μανουέλα Καρμένα, αλλά δεν θα δεχθεί τη θέση του αντιδημάρχου. «Η Καρμένα πρέπει να δεχθεί το ελάχιστο από τις προσδοκίες μας και να αλλάξει την πόλη. Αν το δεχθεί, έχει καλώς. Αν όχι, τότε θα έχουμε πρόβλημα», ξεκαθάρισε. 

Στο δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών, η Καρμένα έχοντας την υποστήριξη των Σοσιαλιστών, αναμένεται να αναλάβει και επισήμως το χρίσμα της δημάρχου της Μαδρίτης. Υπενθυμίζεται ότι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας, τα κόμματα των  Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του Ciudadanos του Άλμπερτ Ριβέρα ανακάτεψαν γερά την τράπουλα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στον Ισπανό πρωθυπουργό. 
Κλείσιμο

Μπορεί το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι να ήρθε πρώτο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο, η έλλειψη αυτοδυναμίας θα κάνει δύσκολη έως αδύνατη τη συγκρότηση συμμαχιών. Το Λαϊκό Κόμμα δεν ξεπερνά το 27%,  έχασε σχεδόν 11% σε τοπικό επίπεδο ή 2,5 εκατομμύρια ψήφους και, όπως επισημαίνουν τα ισπανικά ΜΜΕ, είναι χωρίς αμφιβολία το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1991 προκαλώντας πονοκέφαλο στον Ισπανό πρωθυπουργό.  

Αντιθέτως, για το κόμμα των Podemos, τα πράγματα πήγαν περίφημα αφού κατάφερε,  όπως όλα δείχνουν, να κατακτήσει δύο δήμους, προπύργια του κυβερνώντος Λαικού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη. Αλλά και το νεόκοπο κόμμα των Ciudadanos (σημαίνει «Πολίτες» στα καταλανικά) τα πήγε αρκετά καλά στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Ισπανίας, την Βαρκελώνη, κατακτώντας την τρίτη θέση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης