Σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε εντός του μεγάρου των Ηλυσίων

Σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε εντός του μεγάρου των Ηλυσίων

Το περιστατικό έγινε κατά λάθος, επισημαίνει η εφημερίδα Le Monde - Ο Γάλλος πρόεδρος την στιγμή του πυροβολισμού δεν ήταν μέσα στο κτήριο - Ερωτηματικά για το κατά πόσο φρουρείται σωστά ο Φρανσουά Ολάντ

Σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε εντός του μεγάρου των Ηλυσίων
Μπορεί να διαψεύδει το Μέγαρο των Ηλυσίων ότι υπάρχουν "σοβαρά κενά" στην προσωπική ασφάλεια του Ολάντ, όμως, οι φήμες οργιάζουν μετά τις διαρροές από το προεδρικό μέγαρο ότι εκπυρσοκρότησε όπλο, εκεί όπου στεγάζει τον έρωτά του ο Γάλλος πρόεδρος και η ερωμένη του, Ζουλί Γκαγιέ.

Η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" αποκαλύπτει περιστατικό κατά το οποίο, σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε κατά λάθος εντός του Μεγάρου των Ηλυσίων. 
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια του προέδρου διατυπώνονται από το 2014, όταν διέρρευσαν στον γαλλικό Τύπο φωτογραφίες του Ολάντ, στις οποίες εικονιζόταν να επιβαίνει σε σκούτερ και να επισκέπτεται την ερωμένη του, Γαλλίδα ηθοποιό, Ζουλί Γκαγιέ. 

Πάντως, η γαλλική εφημερίδα δίνει λεπτομέρειες για το ατυχές περιστατικό επισημαίνοντας ότι, την 10η Απριλίου , από ένα μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Ολάντ έπεσε κατά... λάθος το όπλο με αποτέλεσμα εκείνο να εκπυρσοκροτήσει μια φορά κοντά σε τουαλέτα του ισογείου στο προεδρικό μέγαρο.

Για καλή του τύχη, ο Ολάντ δεν βρισκόταν εκείνη την στιγμή εντός του κτιρίου. Η εφημερίδα προέβη στις αποκαλύψεις αυτές επικαλούμενη πηγές της προεδρικής φρουράς που έχει επιφορτιστεί με την ασφάλεια του προέδρου. Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως, όταν ο Ολάντ ανέλαβε το 2012 το προεδρικό αξίωμα, μείωσε τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας από 93 σε 60 και, όπως επισημαίνει, μπορεί σ΄αυτό το γεγονός να οφείλεται η παρουσία κενών στην ασφάλεια του Γάλλου προέδρου.    

Κλείσιμο
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι, την 10η Απριλίου από ένα μέλος της επίλεκτης ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του αρχηγού του γαλλικού κράτους, της επονομαζόμενης "Μονάδας Ασφαλείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας" (GSPR), έπεσε κατά λάθος το όπλο του, με αποτέλεσμα εκείνο να εκπυρσοκροτήσει μία φορά.  

Επιπλέον, πηγές από το προεδρικό μέγαρο υποστηρίζουν, ότι ορισμένοι από τους σωματοφύλακες  δεν έχουν καν υποβληθεί στους προβλεπόμενους ιατρικούς ελέγχους, αλλά και ότι η βασική εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας έχει παραβλεφθεί.

Μια άλλη πηγή ανέφερε, ότι η απόφαση του Φρανσουά Ολάντ την 7η Ιανουαρίου, να επισκεφθεί τα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας "Charlie Hebdo", όπου ένοπλοι ισλαμιστές λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν σκοτώσει εν ψυχρώ 12 άτομα, τον εξέθεσε στον κίνδυνο μιας δεύτερης επίθεσης.

"Δεν επιτρέψαμε σε σκύλο να περάσει την περίμετρο ασφαλείας. Πήγαμε, ωστόσο, τον πρόεδρο σε μία περιοχή όπου διαπράχθηκε επίθεση αυτοκτονίας", τόνισε στέλεχος της προεδρικής φρουράς στην γαλλική εφημερίδα, δίχως να κατονομάζεται.  Το Ελιζέ, πάντως, προέβη σε μία ανακοίνωση διαψεύδοντας ότι η ασφάλεια του Γάλλου προέδρου τίθεται με οποιοδήποτε τρόπο σε κίνδυνο.

"Η ασφάλεια του προέδρου είναι απόλυτα εγγυημένη σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης