Κολομβία: Μωρό σώθηκε σαν από θαύμα από φονική κατολίσθηση λάσπης

Κολομβία: Μωρό σώθηκε σαν από θαύμα από φονική κατολίσθηση λάσπης

Η μητέρα του παιδιού και έντεκα άλλοι συγγενείς του παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο της λάσπης  που ξεχύθηκε στην πόλη Σαλγκάρ την περασμένη Δευτέρα

Κολομβία: Μωρό σώθηκε σαν από θαύμα από φονική κατολίσθηση λάσπης
Ένα βρέφος έντεκα μηνών επιβίωσε από μία καταστροφική κατολίσθηση λάσπης στην Κολομβία που στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους.

Η μητέρα του παιδιού και έντεκα άλλοι συγγενείς του παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο της λάσπης  που ξεχύθηκε στην πόλη Σαλγκάρ της βορειοδυτικής επαρχίας της Αντιόχειας την περασμένη Δευτέρα.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι το βρέφος, που είχε βαφτιστεί Τζόσεπ Ντίαζ, επιβίωσε επειδή η κούνια του διάθετε πολύ γερή, αδιάβροχη επένδυση και παρασύρθηκε από τα νερά ένα χιλιόμετρο μακριά χωρίς να βουλιάξει.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον μικρό αμέσως μετά τον εντοπισμό του είπαν ότι, αν και παγωμένος μέχρι το κόκκαλο, δεν φαινόταν να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. «Το μωρό είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχε κλειστά τα μάτια, όμως ανάσαινε κανονικά», είπε ο Δρ. Τζεσούς Γκισάο στο πρακτορείο AP.

Την επιμέλεια του μωρού θα αναλάβει τώρα ο παππούς του, ο οποίος δήλωσε ότι θα χαρεί να φροντίσει το μόνο εναπομείναν μέλος της οικογένειάς του.
Κλείσιμο

Η κατολίσθηση λάσπης στην Κολομβία ήταν η χειρότερη φυσική καταστροφή στη χώρα μετά τον σεισμό του 1999. Καθώς ο χείμαρρος κατέκλυσε το χωριό στις 3.00 τα ξημερώματα, οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στα κρεβάτια τους, με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων να ξεπερνά τα 75 άτομα μέχρι στιγμής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης