Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις της Χεζμπολάχ με την αλ-Νούσρα

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις της Χεζμπολάχ με την αλ-Νούσρα

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τρία χωριά σκοτώνοντας 12 αντάρτες πολεμιστές, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις της Χεζμπολάχ με την αλ-Νούσρα
Μαχητές της Χεζμπολάχ, πήραν υπό τον έλεγχό τους συριακό χωριό, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, μετά από σφοδρές μάχες με ισλαμιστές μαχητές, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός της ίδιας της οργάνωσης.

Οι μάχες της Τρίτης συνέβησαν μόλις μερικές ώρες, αφού η αλ-Νούσρα, συριακό υποκατάστημα της αλ-Κάιντα, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο απεικονίζονταν Λιβανέζοι στρατιώτες που κρατούνται αιχμάλωτοι από πέρσι.

Την ίδια ώρα κυκλοφορούν φήμες που υποστηρίζουν πως ο Συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση διαρκείας κατά του Μετώπου αλ-Νούσρα και του ISIS στην περιοχή Καλαμούν.

Το τηλεοπτικό κανάλι τη Χεζμπολάχ, Αλ-Μανάρ, είπε πως μέλη της οργάνωσης πήραν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Χασινά, στα συριακά σύνορα με το Λίβανο. Επίσης ανέφερε πως μάχες κοντά στα χωριά του Λιβάνου, Μπριτάλ και Τουφέιλ, είδαν 12 αντάρτες να σκοτώνονται και αρκετά οχήματά τους να καταστρέφονται.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η αλ-Νούσρα, απεικονίζονται οι 7 από τους 20 κρατούμενους στρατιώτες, μπροστά από τη μαύρη σημαία της οργάνωσης και μαχητές της ακούγονται να κατηγορούν το Λίβανο πως δεν έχει κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των στρατιωτών του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης