Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης για την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης για την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου

Σκηνές χάους στο ιταλικό κοινοβούλιο από διαφωνούντες για την τροποποίηση του λεγόμενου «italicum»

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης για την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου
Σε κλίμα χάους στο ιταλικό κοινοβούλιο η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να συνδέσει την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου με ψήφο εμπιστοσύνης.

Έπειτα από τη σύντομη συνεδρίαση, η οποία έληξε… θεατρικά, η αρμόδια υπουργός για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, Μαρία Έλενα Μπόσκι, ανακοίνωσε πως η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

«Αν θέλετε μπορείτε να με στείλετε σπίτι μου. Έπειτα από χρόνια αναβολών, αναλαμβάνουμε την ευθύνη στη Βουλή και ενώπιον της χώρας. Χωρίς φόβο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ματέο Ρέντσι έπειτα από την απόφαση τέλεσης ψηφοφορίας.

«Η Βουλή έχει το δικαίωμα να με στείλει σπίτι, αν το θέλει. Η ψήφος εμπιστοσύνης χρειάζεται για αυτό. Αφού παραμένω εδώ, προσπαθώ να αλλάξω την Ιταλία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Στο μεταξύ, η εσωκομματική αντιπολίτευση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος είχε ζητήσει από τον Ρέντσι να μην προσφύγει σε ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να μπορέσουν να συζητηθούν περαιτέρω αλλαγές στην συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.
Κλείσιμο

Υστέρα, λοιπόν, από την ανακοίνωση ο επικεφαλής του κόμματος Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία (Sel), Αρτούρο Σκότο, χαρακτήρισε την ημέρα «κηδεία» και… έρανε με χρυσάνθεμα, τα λουλούδια που στην Ιταλία μοιράζονται σε κηδείες, τα έδρανα του ιταλικού Κοινοβουλίου.

Σε ακόμα πιο έντονο κλίμα, οι βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων φώναζαν «ντροπή», ενώ η πρόεδρος της Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, επιχειρούσε να επαναφέρει την αίθουσα σε τάξη και καλούσε τον βουλευτή του Sel να πάψει να πετάει χρυσάνθεμα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης