Βίντεο: Αυτόματος πωλητής φτηνών T-shirt δίνει ένα σκληρό μάθημα στους Βερολινέζους

Βίντεο: Αυτόματος πωλητής φτηνών T-shirt δίνει ένα σκληρό μάθημα στους Βερολινέζους

Στο πλαίσιο του πειράματος, ένας αυτόματος πωλητής τοποθετήθηκε στο κέντρο της πλατείας Αλεξάντερπλατς, προσφέροντας στους Βερολινέζους την ευκαιρία να αγοράσουν ένα T-Shirt για μόνο δύο ευρώ.

Βίντεο: Αυτόματος πωλητής φτηνών T-shirt δίνει ένα σκληρό μάθημα στους Βερολινέζους
Ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο έφερε αντιμέτωπους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντισταθούν σε μία «ευκαιρία» όπως ένα πάμφθηνο μπλουζάκι με την σκληρή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τη μαζική παραγωγή αυτών των ρούχων.

Στο πλαίσιο του πειράματος, που καταγράφηκε σε βίντεο, ένας αυτόματος πωλητής τοποθετήθηκε στο κέντρο της πλατείας Αλεξάντερπλατς, προσφέροντας στους Βερολινέζους την ευκαιρία να αγοράσουν ένα T-Shirt για μόνο δύο ευρώ.

Όταν όμως οι ενδιαφερόμενοι έβαζαν το νόμισμα στο μηχάνημα, ξεκινούσε η προβολή ενός βίντεο που έδειχνε τις φριχτές συνθήκες που επικρατούν στα μέρη που παράγονται αυτά τα ρούχα.

Σε αυτά τα εργοστάσια-κάτεργα, άνδρες, γυναίκες και ακόμα και παιδιά δουλεύουν ακόμα και 16 ώρες καθημερινά σε άθλιους, στριμωγμένους χώρους, για ελάχιστα χρήματα.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα στις 24 Απριλίου, την παγκόσμια Ημέρα Επανάστασης της Μόδας. Αυτή η ημέρα καθιερώθηκε από το ομώνυμο κίνημα επιδιώκοντας να κινητοποιήσει τους πολίτες ώστε να αναρωτηθούν τι κρύβεται πίσω από τα ταμπελάκια των ρούχων τους.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης