Φωτογραφία: Αυτοί είναι οι φοιτητές Ιατρικής που πήγαν να δουλέψουν σε νοσοκομεία των τζιχαντιστών

Φωτογραφία: Αυτοί είναι οι φοιτητές Ιατρικής που πήγαν να δουλέψουν σε νοσοκομεία των τζιχαντιστών

Ανήσυχοι οι συγγενείς των νέων - Στη δημοσιότητα τα ονόματά τους - Τι καταγγέλλει ο πατέρας ένας εξ αυτών

Φωτογραφία: Αυτοί είναι οι φοιτητές Ιατρικής που πήγαν να δουλέψουν σε νοσοκομεία των τζιχαντιστών
Δέκα φοιτητές Ιατρικής, ηλικίας από 19 ως 25 ετών, εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους ώστε να ταξιδέψουν στη Συρία και να εργαστούν σε νοσοκομεία και κλινικές που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα οι δέκα νέοι σπούδαζαν Ιατρική στο Σουδάν, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βρετανική και σουδανική καταγωγή, ενώ στην ομάδα συμπεριλαμβάνεται ένας αμερικανικής και ένας καναδικής καταγωγής.

Την αποκάλυψη πραγματοποίησε ο Τούρκους βουλευτής Μεχμέτ Αλί Εντίμπογλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ομάδα ταξίδεψε αεροπορικώς από την πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Μαρτίου.


Κλείσιμο

Λίγες ώρες μετά την αναφορά του, βρετανικά δίκτυα έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των νεαρών φοιτητών.



Πρόκειται, λοιπόν, για τους Μοχάμεντ Γουαέλ Φαντλαλάχ, Τασνίμ Σουλιμάν, Ισμαήλ Χαμντούν, Νάντα Σάμι Καντέρ, Μοχάμεντ Ελμπάντρι Ιμπραήμ, Ραουάν Καμάλ Ζίνε Ελ Αμπίντινε, Ταμίρ Αχμέντ Αμπουσιμπάχ, Λένα Μαμούν Αμντελγκαμπίρ και Σάμι Αχμέντ Καντίρ.



Όπως αναφέρει το BBC κάποιοι από τους συγγενείς των νεαρών εκφράζουν ανησυχία για την ζωή των φοιτητών, ενώ ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Μάρκ Λόουεν, δήλωσε ότι κάποια μέλη της ομάδας έστειλαν μήνυμα στις οικογένειές τους λέγοντας πως θα ταξίδευαν στο πλαίσιο εθελοντικού προγράμματος για να βοηθήσουν τους Σύρους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι βρετανικές, τουρκικές και σουδανικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν από κοινού έρευνες, ωστόσο, ο πατέρας ενός από τους φοιτητές τόνισε πως δεν έχει αρκετή υποστήριξη από τις βρετανικές και τουρκικές αρχές. Επισήμανε, μάλιστα, πως δεν κατανοεί για ποιο λόγο η Τουρκία επέτρεψε σε μία τέτοια ομάδα να περάσει τα σύνορα της χώρας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης