Reuters: Παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ

Reuters: Παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να επανεξετάσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και τη στάση της Ευρώπης έναντι της Μόσχας

Reuters: Παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρατείνει κατά έξι μήνες τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και θα προσθέσει νέα φυσικά πρόσωπα στη λίστα των προσώπων που υπόκεινται στις κυρώσεις, ενώ θα προετοιμάσει και νέα μέτρα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το προσχέδιο των συμπερασμάτων από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να επανεξετάσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και τη στάση της Ευρώπης έναντι της Μόσχας.

"Με την κατάσταση να επιδεινώνεται το Συμβούλιο συμφωνεί να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά προσώπων και οργανώσεων για απειλές ή υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, που υιοθετήθηκαν τον Μάρτιο του 2014 και στη συνέχεια αναθεωρήθηκαν, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015", σημειώνεται στο σχέδιο των συμπερασμάτων.

"Επιπλέον, καλεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (European External Action Service - EEAS) και την Κομισιόν να παρουσιάσουν μια πρόταση για απόφαση μέσα σε μια εβδομάδα των πρόσθετων καταχωρήσεων", επισημαίνεται στο προσχέδιο σύμφωνα με το Reuters.

"Το Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ενεργήσει αναλόγως. Το Συμβούλιο ζητά οι περαιτέρω προπαρασκευαστική εργασία από την Κομισιόν και την EEAS να αναληφθεί σε πιθανά κατάλληλα μέτρα, ιδίως όσον αφορά περαιτέρω περιοριστικά μέτρα".
Κλείσιμο

Στις 17 Μαρτίου του περασμένου έτους, η ΕΕ υπέβαλε 21 αξιωματούχους σε απαγορεύσεις visa και πάγωσε τα ενεργητικά τους για τον ρόλο τους στην κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία. Σε αυτούς συμπεριλαμβανόταν τρεις υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης