Ινδονησία: Βρετανίδα θα εκτελεστεί για παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών

Ινδονησία: Βρετανίδα θα εκτελεστεί για παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι υπέγραψε επιστολή στα Ινδονησιακά, που ήταν η θανατική της καταδίκη

Ινδονησία: Βρετανίδα θα εκτελεστεί για παράνομη  εισαγωγή ναρκωτικών
Μια 58χρονη Βρετανίδα από το Γιόρκσαϊρ, επιβεβαίωσε πως της απαγγέλθηκε ποινή να σταθεί απέναντι από εκτελεστικό απόσπασμα, καθώς κρίθηκε ένοχη για παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης στο Μπαλί το 2013.

Παρά τον ισχυρισμό της πως ένα καρτέλ ναρκωτικών απειλούσε πως θα έβλαπτε τους γιους της αν δεν προχωρούσε σε αυτή την ενέργεια, η Λίντσεϊ Σάντιφορντ δεν έπεισε το δικαστήριο της Ινδονησίας που της απήγγειλε τη θανατική ποινή.

Κλείσιμο
Στην απολογία της αποκάλυψε πως άνθρωποι του καρτέλ, την εξανάγκασαν να υπογράψει μία επιστολή  στην Ινδονησιακή γλώσσα, χωρίς φυσικά η ίδια να καταλαβαίνει τι υπογράφει, φοβάται όμως πως υπέγραψε τη θανατική της καταδίκη. «Αν υπογράψω την επιστολή, είναι σαν να τους ωθώ να με πυροβολήσουν; Είναι στα ινδονησιακά συνεπώς δεν ξέρω καν τι λέει», είπε η 58χρονη σε τηλεφωνική συνομιλία με την αδερφή της από της φυλακές του Μπαλί.

Η χρονική στιγμή του συμβάντος είναι αρνητική για τη Βρετανίδα κατάδικο, καθώς ο νέος πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Γουιντόντο προέβη πρόσφατα σε δήλωση πως δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια σε όσους καταδικάζονται για παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα. «Θέλουμε να στείλουμε μια προειδοποίηση στα διεθνή καρτέλ ναρκωτικών, πως η Ινδονησία δεν θέλει να αποτελεί σταθμό, αγορά ή ακόμα και κέντρο παραγωγής ναρκωτικών», είπε ο πρόεδρος Γουιντόντο.

Η Σάντιφορντ, λέγεται, πως πλέον δεν έχει κάποια νομική εκπροσώπηση, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας αρνήθηκε τη χρηματοδότηση 38.000 λιρών που χρειάζονται για να κατατεθεί δεύτερη έφεση. Σύμφωνα με τις αναφορές η 58χρονη πάσχει από κατάθλιψη.

Παρά τους φόβους της Σάντιφορντ, η διεθνής ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Amnesty International αποκάλυψε πως η επιστολή που δόθηκε στην καταδικασθείσα να υπογράψει ήταν μια απλή πιστοποίηση πως έχει εξαντλήσει όλες τις εφέσεις που δικαιούται. Η ίδια οργάνωση έκανε πρόσφατα έκκληση για τη διάσωση άλλων 20 Βρετανών, εκτός της Σάντιφορντ.

Την ίδια ώρα το Foreign Office αρκείται σύμφωνα με δηλώσεις, σε συμβουλευτική βοήθεια προς την Σάντιφορντ και την οικογένεια της, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεση της Βρετανίας σε κάθε είδους θανατική ποινή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης