Έναν διαφορετικό τρόπο για να γλιτώσει το μισθολογικό κόστος βρήκε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Κίνα ο οποίος αποφάσισε να αντικαταστήσει τους σερβιτόρους με... ρομπότ!
Το εστιατόριο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της πόλης Νίνγκμπο, στο βορειοανατολική περιφέρεια Ζεγιάνγκ, έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο λόγω των φουτουριστικών υπαλλήλων.
Μπορεί κάθε ρομπότ να κοστίζει 7.600 ευρώ αλλά ο Λου Ντάικ επιμένει ότι ακόμα κι έτσι μακροπρόθεσμα θα βγει κερδισμένος.
Τα ρομπότ που εκτός από το να εκτελούν εντολές, μπορούν και να «μιλάνε» στους πελάτες καθώς είναι εφοδιασμένα με 40 φράσεις στα κινέζικα. Όσο για την ασφαλή κίνησή τους στο χώρο, αυτή διασφαλίζεται από ένα σύστημα οπτικών ινών που τα προστατεύει από το να σκουντουφλάνε σε έπιπλα ή ανθρώπους.
Κλείσιμο
Οι ηλεκτρονικοί σερβιτόροι έχουν διάρκεια ζωής 5 χρόνια και η επαναφορτιζόμενη μπαταρία τούς επιτρέπει να κινούνται συνεχώς για οχτώ ώρες.
Το πρόγραμμα Female Founders Hub @ Hospitality, από το WHEN και με την ουσιαστική υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, προσφέρει ευκαιρίες μάθησης, mentoring και δικτύωσης σε γυναίκες επαγγελματίες του HORECA.
Οι μοναδικές φόρμουλες της LA VIE EN ROSE κάνουν κάθε στιγμή ομορφιάς να μοιάζει με μικρή γιορτή – Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές που θα μονοπωλήσουν τη φετινή λίστα δώρων.
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco