Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός «από ισραηλινά πυρά» στη Γάζα

Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός «από ισραηλινά πυρά» στη Γάζα

Καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που ερρίφθη από έναν πύργο παρατήρησης του ισραηλινού στρατού 

Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός «από ισραηλινά πυρά» στη Γάζα
Νεκρός από «πυρά Ισραηλινών στρατιωτών» έπεσε σήμερα ένας Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας, όπως υποστηρίζουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Πρόκειται για την πρώτη ανθρώπινη απώλεια στη Λωρίδα της Γάζας από τον περασμένο Αύγουστο, όταν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί κατέληξαν σε συμφωνία για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, έπειτα από 50 ημέρες συγκρούσεων.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο 32χρονος άνδρας, ο Φάντελ Μοχάμεντ Χαλάουα, καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που ερρίφθη από έναν πύργο παρατήρησης του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδας της Γάζας, όπου τα ισραηλινά στρατεύματα δεν εισέρχονται αλλά φυλάσσουν τα σύνορα καθώς έχουν επιβάλλει έναν αποκλεισμό εδώ και 8 χρόνια. 

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το περιστατικό αυτό, πάντως, συγγενής του Χαλάουα είπε ότι το θύμα έψαχνε για ωδικά πτηνά, που φτιάχνουν τις φωλιές τους στα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο και πωλούνται σε υψηλές τιμές στις αγορές της Γάζας. 

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Από την ισραηλινή πλευρά, 67 στρατιώτες και έξι πολίτες έχασαν την ζωή τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης