Βίντεο: «Μας έχουν αφήσει να πεθάνουμε», λέει ο όμηρος των τζιχαντιστών

Βίντεο: «Μας έχουν αφήσει να πεθάνουμε», λέει ο όμηρος των τζιχαντιστών

«Είναι το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο να σε εγκαταλείπουν έτσι», λέει ο Τζον Κάντλι, όμηρος του Ισλαμικού Κράτους - Αποδέχεται τη «μοίρα» του;

Βίντεο: «Μας έχουν αφήσει να πεθάνουμε», λέει ο όμηρος των τζιχαντιστών
Νέο βίντεο με τον Βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, Τζον Κάντλι, δόθηκε στη δημοσιότητα από τους εξτρεμιστές.

Στο έκτο επεισόδιο της σειράς «Δανείστε μου τα αυτιά σας», ο Βρετανός όμηρος όπως στα προηγούμενα βίντεο αναφέρεται στη βρετανική κυβέρνηση λέγοντας πως έχει εγκαταλείψει τους υπηκόους της οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια των εξτρεμιστών.

«Μας έχουν αφήσει να πεθάνουμε. Είναι το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο να σε εγκαταλείπουν έτσι», τονίζει ο Κάντλι και προσθέτει ότι ποτέ δε σταματά να ελπίζει και να πιστεύει ότι θα επιστρέψει στην οικογένειά του, ενώ βλέπει τους υπόλοιπους ομήρους να φεύγουν.

Κλείσιμο
Παράλληλα, χαρακτηρίζει «κυνικό και κάτι σαν προδοσία» το γεγονός ότι η Βρετανία τον εγκατέλειψε, την ώρα που εκείνος εργάστηκε τόσο σκληρά και πλήρωνε τους φόρους του.
«Όλα αυτά, γιατί; Τη μόνη φορά που χρειάζεσαι την κυβέρνησή του για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, εκείνη σου γυρίζει την πλάτη», αναφέρει, ο 40χρονος.

Την ίδια ώρα, στο οκτάλεπτο βίντεο αναφέρεται και στην αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης των ομήρων τον περασμένο Ιούλιο, κατά την οποία παρά την προσεκτικά μελετημένη επιχείρηση, οι τζιχαντιστές είχαν φροντίσει να μεταφέρουν τους φυλακισμένους σε άλλη τοποθεσία.

Κάνει λόγο, μάλιστα, και για την μητέρα του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, η οποία δέχθηκε απειλές από τις αμερικανικές αρχές αν δεχόταν να διαπραγματευτεί με τους εξτρεμιστές για την απελευθέρωση του γιου της.

Επισημαίνει δε, ότι οι τρεις Αμερικανοί όμηροι που εκτελέστηκαν δεν επιθυμούσαν να παρασυρθούν οι διεθνείς δυνάμεις σε έναν πόλεμο.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, δηλώνει πως είδε τη συνέντευξη του Ντέιβιντ Κάμερον στο δίκτυο Sky News, μία ημέρα πριν τον αποκεφαλισμό του Ντέιβιντ Χέινς.

«Αυτό που ζητούσαμε από εσένα πρωθυπουργέ ήταν η βοήθειά σου, την οποία θα μπορούσες να είχες δώσει. Πώς μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι το σύστημα εργάζεται για εμάς, την ώρα που η σορός του Ντέιβιντ βρίσκεται στην έρημο της Συρίας;», ρωτά τον Βρετανό πρωθυπουργό ο Κάντλι.

«Μας χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας. Ο Ομπάμα και ο Κάμερον εμφανίζονται σοκαρισμένοι κάθε φορά που ένας από εμάς δολοφονείται. Αλλά το ήξεραν ότι θα συμβεί αυτό εδώ και μήνες. Ήξεραν τα ονόματα και των έξι από εμάς, ήξεραν ποιοι μας κρατούν και τις επιπτώσεις της μη διαπραγμάτευσης εδώ και ένα χρόνο. Επομένως, το σοκ που δείχνουν είναι ψέμα στο λαό και στις οικογένειές μας», προσθέτει ο Κάντλι.

«Είμαι θυμωμένος με την κυβέρνηση γιατί δε συζητά το ζήτημα με τις οικογένειές μας και με το Ισλαμικό Κράτος και γιατί χειρίζονται τη ζωή μας σαν να επρόκειτο για παιχνίδι τζόγου. Εμπλεκόμαστε σε ένα πόλεμο που δεν έχει να κάνει με ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά με πετρέλαιο και χρήμα», ολοκληρώνει ο Βρετανός όμηρος που βρίσκεται στα χέρια των εξτρεμιστών εδώ και δύο χρόνια ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης