Η Αλ Κάιντα της Υεμένης απορρίπτει το χαλιφάτο των τζιχαντιστών

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης απορρίπτει το χαλιφάτο των τζιχαντιστών

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να εδραιωθεί κατακτώντας περιοχές σε Ιράκ και Συρία

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης απορρίπτει το χαλιφάτο των τζιχαντιστών
Παραμένει ο πόλεμος ανάμεσα στις ισλαμιστικές οργανώσεις, με την Αλ Κάιντα της Υεμένης να απορρίπτει το χαλιφάτο των τζιχαντιστών, να αποκηρύσσει το Ισλαμικό Κράτος και να καταγγέλλει ότι επιχειρεί να εδραιωθεί κατακτώντας περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο πνευματικός ηγέτης της Αλ Κάιντα Υεμένης, Σεΐχης Χαρίθ αλ-Ναντάρι, δήλωσε πως τέτοιες επεκτατικές τάσεις «προκαλούν ρήξη», ανάμεσα στις τζιχαντιστικές ομάδες, αναφερόμενος στον επικεφαλής του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκαντί, ο οποίος κάλεσε τους υποστηρικτές του να εκραγούν σαν ηφαίστεια της τζιχάντ όπου και αν βρίσκονται.

Κλείσιμο
Ο αλ-Ναντάρι δήλωσε πως το ΙΚ κάλεσε το έθνος να ορκιστεί πίστη στην οργάνωση χωρίς να συμβουλευτεί τους υπόλοιπους ηγέτες της τζιχάντ και ανακοίνωσε την δημιουργία του χαλιφάτου χωρίς να υπάρχει τέτοια εντολή.

Στο μεταξύ, το ΙΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε καλέσει την Αλ Κάιντα στην Υεμένη, αλλά και τη Βόρεια Αφρική να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την οργάνωση για να αντιμετωπίσουν τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά θέσεων τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης