Ετοιμαζόταν να πάει Συρία ο Καναδός τζιχαντιστής

Ετοιμαζόταν να πάει Συρία ο Καναδός τζιχαντιστής

Στο ποινικό του μητρώο υπάρχουν αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, πράξεις βίας και άλλες εγκληματικές ενέργειες

Ετοιμαζόταν να πάει Συρία ο Καναδός τζιχαντιστής
Η Συρία ήταν ο επόμενος προορισμός του Καναδού τζιχαντιστή που αιματοκύλισε το χώρο του κοινοβουλίου στην Οτάβα, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές της χώρας.

Ο 32χρονος Καναδός είχε υποβάλει αίτηση για έκδοση διαβατηρίου προκειμένου να ταξιδέψει στη χώρα του Μπασάρ αλ Άσαντ. Αφότου υποβλήθηκε σε "διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης", ο Μισέλ Ζεχάφ Μπιμπό θα ταξίδευε στη Συρία", αναφέρει η ανακοίνωση της καναδικής αστυνομίας.

Ο Μπιμπό γεννήθηκε στο Μόντρεαλ και, σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, ο πατέρας του είναι Λίβυος και η μητέρα του Καναδή, ενώ τα τελευταία χρόνια διέμενε στο Βανκούβερ. Ο 32χρονος ένοπλος που εξαπέλυσε επίθεση το πρωί της Τετάρτης στο κοινοβούλιο του Καναδά στην Οτάβα, έδρασε μόνος του και δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με μια άλλη επίθεση εναντίον δύο στρατιωτών που σημειώθηκε στο Κεμπέκ την Δευτέρα.

"Έφτασε στην πρωτεύουσα του Καναδά στις 2 Οκτωβρίου. Βρισκόταν στην πόλη για να διευθετήσει ένα θέμα που σχετιζόταν με την απόκτηση διαβατηρίου", επεσήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Στους ελέγχους που διεξήγαγε η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία προκειμένου να του χορηγηθεί διαβατήριο δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, αν και στο ποινικό του μητρώο υπήρχαν κάποια αδικήματα που σχετίζονταν με ναρκωτικά, βία και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.
Κλείσιμο

Εξάλλου η καναδική αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε ότι ο Μπιμπό επιθυμούσε να ταξιδέψει στη Συρία, αλλά ενημερώθηκε σχετικά από τη μητέρα του.

Ο αρχηγός της καναδικής αστυνομίας επεσήμανε, παράλληλα, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Μπιμπό είχε σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια ακραία ιδεολογία με αυτόν, ενώ πρόσθεσε ότι μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 32χρονου βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο ενός προσώπου που έχει κατηγορηθεί για έγκλημα που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Στο μεταξύ, η αστυνομία διευκρίνισε ότι , υπάρχουν 93 Καναδοί που συγκαταλέγονται στη λίστα των προσώπων "υψηλής επικινδυνότητας" κι έχουν εκφράσει την πρόθεση να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης