Ο ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ είχε περάσει από Ευρώπη!

Ο ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ είχε περάσει από Ευρώπη!

Έμεινε επτά ώρες στις Βρυξέλλες

Ο ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ είχε περάσει από Ευρώπη!
Επτά ώρες παρέμεινε στην Ευρώπη ο πρώτος ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", o Thomas Eric Duncan, o πρώτος ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ, κατά την διάρκεια του αεροπορικού του ταξιδιού από τη Λιβερία έως το Ντάλας του Τέξας, έκανε ενδιάμεση στάση στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Βέλγιο.

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, το πρώτο κρούσμα Έμπολα που εντοπίστηκε πέραν της Δυτικής Αφρικής, για να μεταβεί στον προορισμό του, άλλαξε τρία αεροπλάνα. Το πρώτο ήταν βελγικών αερογραμμών που τον μετέφερε ως τις Βρυξέλλες. To ταξίδι αυτό διήρκεσε έξι ώρες. Στις Βρυξέλλες παρέμεινε επτά ώρες, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα.

Ένα δεύτερο αεροπλάνο τον μετέφερε κοντά στην Ουάσινγκτον στο διεθνές αεροδρόμιο Ιnternational Airport "Dulles". Το ταξίδι διήρκεσε 8 ώρες κι ένα τρίτο αεροπλάνο των αερογραμμών "United Airlines" τον μετέφερε στον τελικό του προορισμό, το Ντάλας του Τέξας (διάρκεια ταξιδιού 3 ώρες).

Για τους τους ειδικούς, για όλες αυτές τις ώρες που επέβαινε στο αεροπλάνο, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους συνεπιβάτες. Κι αυτό γιατί, ο επιβάτης καθ΄όλη την διάρκεια των πτήσεων δεν είχε εκδηλώσει συμπτώματα, κατά συνέπεια δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους συνεπιβάτες του.

Ο Thomas Eric Duncan επιβιβάστηκε από τη Λιβερία στις 19 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα στις 24 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πέντε ημέρες μετά την επιβίβασή του στο αεροσκάφος των βελγικών αερογραμμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης