European Voice: Ανακατατάξεις στον τομέα της επικοινωνίας της Κομισιόν ετοιμάζει ο Γιούνκερ

European Voice: Ανακατατάξεις στον τομέα της επικοινωνίας της Κομισιόν ετοιμάζει ο Γιούνκερ

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι θα υπάρχει ένα άτομο στο γραφείο κάθε Επιτρόπου ως υπεύθυνος επικοινωνίας, αλλά αυτό το άτομο δεν θα ασχολείται άμεσα με τα ΜΜΕ ως εκπρόσωπος

European Voice: Ανακατατάξεις στον τομέα της επικοινωνίας της Κομισιόν ετοιμάζει ο Γιούνκερ
«Οι Επίτροποι θα αναλάβουν την επικοινωνία την περίοδο 2014-2019» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στη διαδικτυακή πύλη European Voice το οποίο επισημαίνει ότι ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ετοιμάζει μεγάλες ανακατατάξεις στον τομέα της επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο, όπως αναφέρεται "να υπάρχει πιο άμεση αλληλεπίδραση ανάμεσα σε Επιτρόπους και ΜΜΕ". Οι αλλαγές, θα παρέχουν στο νέο Κολέγιο μια πιο λιτή και πιο εστιασμένη δομή στην πολιτική επικοινωνία και τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται σε ένα υπηρεσιακό σημείωμα του επικεφαλής της υπηρεσίας της Επιτροπής για την επικοινωνία, το οποίο έχει στη διάθεσης της η European Voice.

Όπως αναφέρεται, αντί να αποστέλλονται οι εκπρόσωποι να μιλούν για τις προτάσεις της Επιτροπής, οι ίδιοι οι Επίτροποι θα αναλάβουν αυτό το καθήκον. Θα είναι διαθέσιμοι κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών καθημερινών ενημερώσεων της Επιτροπής ώστε να απαντούν σε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Την ημέρα της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο ίδιος ο Γιούνκερ ή ο Φρανς Τιμερμανς , ο πρώτος αντιπρόεδρος, θα αναλαμβάνουν τη μεσημβρινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο αριθμός των εκπροσώπων της Επιτροπής θα μειωθεί σε δέκα και θα είναι υπεύθυνοι για ευρύτερους τομείς πολιτικής και όχι για συγκεκριμένους Επιτρόπους. Αυτοί οι τομείς πολιτικής δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά αναμένεται να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την οικονομία, το ευρώ, τη γεωργία, την ενέργεια και το περιβάλλον.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι θα υπάρχει ένα άτομο στο γραφείο κάθε Επιτρόπου ως υπεύθυνος επικοινωνίας, αλλά αυτό το άτομο δεν θα ασχολείται άμεσα με τα ΜΜΕ ως εκπρόσωπος.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης