Γκόρντον Μπράουν: Ήρθε η ώρα να παραμείνουμε ενωμένοι

Γκόρντον Μπράουν: Ήρθε η ώρα να παραμείνουμε ενωμένοι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κάλεσε τους Σκωτσέζους να κοιτάξουν το μέλλον της χώρας

Γκόρντον Μπράουν: Ήρθε η ώρα να παραμείνουμε ενωμένοι
Λίγες ώρες μετά το «όχι» στο δημοψηφίσμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, κάλεσε τους Σκωτσέζους να παραμείνουν ενωμένοι και να κοιτάξουν το μέλλον της χώρας.

Στην ομιλία του δήλωσε πως έφτασε η στιγμή για αγώνα και η στιγμή για ενότητα, ενώ δήλωσε σίγουρος πως οι υποσχέσεις που έδωσε το Λονδίνο για μεγαλύτερες εξουσίες στη Σκωτία θα υλοποιηθούν.

«Τα μάτια ολόκληρου του κόσμου έπεσαν πάνω μας και τώρα τα μάτια του κόσμου είναι πάνω στους ηγέτες των τριών μεγάλων κομμάτων της Μεγάλης Βρετανίας», επισήμανε ο Μπράουν.
«Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν υποσχέσεις που δε θα σπάσουν. Σας διαβεβαιώ, όντας κάποιος που κρατάει τις υποσχέσεις του, ότι αυτές οι υποσχέσεις θα υλοποιηθούν», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, εξήρε την προσπάθεια του Σκωτσέζου πρωθυπουργού, Άλεξ Σάλμοντ, και την απόφασή του να παραιτηθεί μετά το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το οποίο το 55% των πολιτών επιθυμούν την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 45% ζητούν την απόσχισή της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης