Σούζαν Ράις: Οι ΗΠΑ έτοιμες για επιθέσεις στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Σούζαν Ράις: Οι ΗΠΑ έτοιμες για επιθέσεις στη Συρία κατά των τζιχαντιστών

Η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιχείρηση κατά των εξτρεμιστών στην περιοχή

Σούζαν Ράις: Οι ΗΠΑ έτοιμες για επιθέσεις στη Συρία κατά των τζιχαντιστών
 

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, για διεύρυνση της επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών και μία ημέρα αφότου ο υπουργός Αμύνης, Τσακ Χέιγκλ, είπε πως αναμένεται η έγκριση του προέδρου για επιθέσεις στη Συρία, η Σούζαν Ράις επανήλθε στο ζήτημα.

Η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο τόνισε πως η απόφαση για το πότε θα ξεκινήσει η επίθεση στη Συρία θα ληφθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

«Δε γνωρίζουμε πότε θα συμβεί. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν στη Συρία», διευκρίνισε η Ράις. Όταν ωστόσο οι δημοσιογράφοι της έθεσαν το ερώτημα αν με αυτή της τη δήλωση επιβεβαιώνει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή του για επίθεση και στη Συρία πέραν του Ιράκ, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

Νωρίτερα, έκανε λόγο για έναν συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, υπό κοινή ηγεσία και κάλεσε νέους εταίρους να ενταχθούν σε αυτόν.

Κλείσιμο

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η στρατηγική του προέδρου δεν αφορά μόνο στη διεύρυνση της μάχης κατά του ΙΚ στο Ιράκ, αλλά τόνισε πως προτίθεται να αναλάβει δράση και στη Συρία αν χρειαστεί, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από το πλάνο αντιμετώπισης των εξτρεμιστών στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως πρέπει να τηρηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα αφορά στην εκπαίδευση του συριακού στρατού και, μεταξύ άλλων, την κατασκευή εγκαταστάσεων, γεγονός που θα χρειαστεί μήνες.

«Πρόκειται για σοβαρό πρόγραμμα. Κινούμαστε όσο γρηγορότερα μπορούμε», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Έρνεστ, ο οποίος «βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την έγκριση του προέδρου για επίθεση στη Συρία.

Ο Έρνεστ απάντησε λέγοντας πως μέχρι να δοθεί η εντολή για επιχείρηση στη Συρία, ο Ομπάμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το συμβούλιο ασφαλείας και τους επικεφαλής του επιτελείου στρατού, συζητώντας επιλογές.

«Ο πρόεδρος συνεχίζει την προσπάθειά του, συνομίλησε με αξιωματούχους ενώ βρισκόταν στη στρατιωτική βάση της Τάμπα στη Φλόριντα. Ο πρόεδρος ικανοποιήθηκε από τις συνομιλίες με τους επικεφαλής της στρατιωτικής βάσης», συμπλήρωσε και δήλωσε πως ο Ομπάμα έχει λάβει μία απόφαση και ο στρατός είναι έτοιμος να υλοποιήσει την απόφαση αυτή, επισημαίνοντας πως η ασφάλεια των Σύρων αμάχων αποτελεί προτεραιότητα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης