Κάμερον: Συνεχάρη τον Ντάρλινγκ για την εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας

Κάμερον: Συνεχάρη τον Ντάρλινγκ για την εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας

Το ποσοστό του "όχι"  θα φθάσει το 55% εκτιμά το BBC - Η αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας παραδέχθηκε την ήττα του "ναι"

Κάμερον: Συνεχάρη τον Ντάρλινγκ για την εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας
Τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ, συνεχάρη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς τα αποτελέσματα για το δημοψήφισμα στη Σκωτία δείχνουν ότι οι Σκωτσέζοι δεν θέλουν να διαχωριστούν από την Αγγλία.

"Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή εκστρατεία", έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα είχε βρεθεί σε εξαιρετικά επισφαλή θέση εάν το "ναι" είχε επικρατήσει στην ιστορική ψηφοφορία.
Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας μαζί με τους ηγέτες των άλλων δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων της Βρετανίας θα κάνει επίσημη δήλωση για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στις 09.00 (ώρα Ελλάδος).

Το ποσοστό του "όχι" στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, έναντι 45% για το "ναι", σύμφωνα με την πρόβλεψη που μεταδίδει το BBC.

Την ίδια ώρα, η Νίκολα Στέρτζον, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, παραδέχθηκε την ήττα του "ναι" στο ιστορικό δημοψήφισμα.

Κλείσιμο
"Φαίνεται ότι δεν θα επιτύχουμε το "ναι" που ελπίζαμε. Οπως χιλιάδες άλλοι στη χώρα, αφιέρωσα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτήν την εκστρατεία και υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα απογοήτευσης για το ότι δεν κατορθώσαμε για λίγο να εξασφαλίσουμε την επικράτηση της θετικής ψήφου", δήλωσε στο BBC η Νίκολα Στέρτζον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης