Ολλανδία: Σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία με τα παιδιά τους για να ενταχθούν στο ΙΚΙΛ

Ολλανδία: Σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία με τα παιδιά τους για να ενταχθούν στο ΙΚΙΛ

Τα δύο ζευγάρια συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια πόλη κοντά στο Άμστερνταμ

Ολλανδία: Σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία με τα παιδιά τους για να ενταχθούν στο ΙΚΙΛ
Έντονη ανησυχιών έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης δυο ζευγαριών στην Ολλανδία, τα οποία ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους στη Συρία για να ενταχθούν στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος!

Όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι ολλανδικές αρχές, τα ζευγάρια συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ερευνητές έλαβαν «ισχυρές ενδείξεις» ότι δύο οικογένειες από μια πόλη κοντά στο Άμστερνταμ ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο οικογενειών, η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερις ενήλικες συνελήφθησαν, δύο άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 30 έως 34 ετών.

Όσον αφορά στα παιδιά, το ένα ζευγάρι είχε ένα μωράκι οκτώ μόλις μηνών, ενώ το δεύτερο είχε πέντε, ηλικίας ενός έως εννέα ετών.

Όλα τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και βρίσκονται, πλέον, υπό την προστασία ειδικής υπηρεσίας.
Κλείσιμο

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι θα στερήσει την ολλανδική υπηκοότητα από όσους πολίτες της πολεμάνε ως τζιχαντιστές με το Ισλαμικό Κράτος, ακόμα και δίχως να έχει προηγηθεί απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι περίπου 130 Ολλανδοί πολίτες έχουν στρατολογηθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμάνε σε Συρία και Ιράκ, ενώ 30 από αυτούς έχουν επιστρέψει στην Ολλανδία και 14 έχουν σκοτωθεί.

Πηγή: BNO News 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης