Πακιστάν: Ανεστάλη λειτουργία καναλιού επειδή απηύθυνε κατηγορίες στις μυστικές υπηρεσίες

Πακιστάν: Ανεστάλη λειτουργία καναλιού επειδή απηύθυνε κατηγορίες στις μυστικές υπηρεσίες

Για περίοδο 15 ημερών - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 75.000 ευρώ

Αποζημίωση έως 2 δισ. και πρόστιμα έως 5 εκατ. για τη Siemens
Πακιστάν: Ανεστάλη λειτουργία καναλιού επειδή απηύθυνε κατηγορίες στις μυστικές υπηρεσίες
Τη λειτουργία του μεγαλύτερου ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας, Geo News, εναντίον του οποίου έχει στραφεί ο στρατός, ανέστειλε η πακιστανική κυβέρνηση, αφού το δίκτυο κατηγόρησε τις ισχυρές μυστικές υπηρεσίες του στρατού (ISI) ότι επιχείρησαν να δολοφονήσουν επιφανή δημοσιογράφο του.

Η απόφαση αποτελεί, σύμφωνα με παρατηρητές, «χαστούκι» στην ελευθερία της έκφρασης στη χώρα και απόδειξη πως οι πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις δεν ανέχονται την κριτική.

Κλείσιμο
Η κυβερνητική Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (PEMRA) αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει άμεσα την άδεια» του Geo News «για περίοδο 15 ημερών» και να του επιβάλει πρόστιμο 10 εκατ. ρουπιών (περίπου 75.000 ευρώ).
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo News βρίσκεται σε σύγκρουση με τις μυστικές υπηρεσίες του στρατού (ISI) μετά την απόπειρα δολοφονίας, τον Απρίλιο στο Καράτσι, του Χαμίντ Μιρ, δημοσιογράφου-σταρ του καναλιού.

Λίγο μετά την απόπειρα, το κανάλι είχε προβάλει ευρέως τη φωτογραφία του στρατηγού Ζαχιρούλ Ισλάμ, επικεφαλής της ISI, και είχε μεταδώσει τη μαρτυρία του αδελφού του θύματος, ο οποίος κατηγορεί ανοικτά αυτές τις δυνάμεις ότι ενορχήστρωσαν την απόπειρα δολοφονίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης