Αυστρία: Εντυπωσιακή η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών σύμφωνα με τα exit poll

Αυστρία: Εντυπωσιακή η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών σύμφωνα με τα exit poll

Το κόμμα FPÖ αύξησε τις δυνάμεις του κατά 7% σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και κατατάσσεται τρίτο

Αυστρία: Εντυπωσιακή η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών σύμφωνα με τα exit poll
Το συντηρητικό ÖVP που ανήκει στην ευρωομάδα του Λαϊκού Κόμματος έρχεται πρώτο στην Αυστρία με 27,1% σύμφωνα με τα exit poll που επικαλείται το γραφείο τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία δεύτεροι έρχονται οι σοσιαλδημοκράτες του SPÖ με 23,8% και τρίτοι με εντυπωσιακή άνοδο οι ευρωσκεπτικιστές του FPÖ που εμφανίζονται να αυξάνουν τις δυνάμεις τους κατά 7,4% και να συγκεντρώνουν 20,1%.

Κλείσιμο
Τέταρτοι έρχονται οι Πράσινοι με 14,6% και άνοδο 4,6% σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009 και τελευταίοι οι φιλελεύθεροι του Neos με 8,3%.

Όσον αφορά την κατανομή των εδρών, το ÖVP εκτιμάται ότι θα έχει 5 ή 6, το SPÖ 5 και το FPÖ τέσσερις. Οι Πράσινοι αναμένεται να εκλέξουν 2 με 3 ευρωβουλευτές ενώ μία έδρα κερδίζει το φιλελεύθερο, νοεσυσταθέν κόμμα NEOS.

Τέλος το BZÖ, το κόμμα που είχε ιδρύσει ο πρώην ηγέτης της ακροδεξιάς Γεργκ Χάιντερ, ο οποίος πέθανε το 2008, μετά τη διάσπαση του FPÖ, φαίνεται ότι εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας καθώς συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 0,5%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης