Μαλαισία: Κυκλώνας απειλεί τις έρευνες για το χαμένο Boeing 777

Μαλαισία: Κυκλώνας απειλεί τις έρευνες για το χαμένο Boeing 777

Τα δύο τρίτα της περιοχής που είχαν ορίσει οι αρχές ως πιθανότερη να έχει πέσει εκεί το Boeing, έχουν ήδη ερευνηθεί, χωρίς αποτέλεσμα

Μαλαισία: Κυκλώνας απειλεί τις έρευνες για το χαμένο Boeing 777
Ένας τροπικός κυκλώνας «απειλεί» να εμποδίσει τις έρευνες για το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, τη Δευτέρα, ενώ άκαρπη είναι μέχρι στιγμής η αναζήτηση στο βυθό του Νότιου Ινδικού Ωκεανού με το αμερικανικό υποβρύχιο ρομπότ Bluefin-5.

Ειδικότερα, τα δύο τρίτα της περιοχής που είχαν ορίσει οι αρχές ως πιθανότερη να έχει πέσει εκεί το Boeing, έχουν ήδη ερευνηθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τη Δευτέρα οι επικεφαλής της επιχείρησης στην Αυστραλία.

Το Bluefin-5 τη Δευτέρα «βουτήξε» για ένατη φορά ενώ στην επιφάνεια δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη και έντεκα πλοία συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών, χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα συντρίμμια που είχαν εντοπιστεί από δορυφόρους στον ωκεανό διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν ανήκαν στο αεροπλάνο.

Οι έρευνες για το Boeing, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβάτες, έχουν μειωθεί σε 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα (υποθαλάσσια), περίπου 2.000 χλμ δυτικά της πόλης Περθ στην Αυστραλία. Οι μαλαισιανές αρχές, όπως και οι αυστραλιανές, επεσήμαναν πως μια σειρά ηχητικών σημάτων, έχουν σημειωθεί στην περιοχή των ερευνών και πιθανότητα να πρόερχονταν από τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης