Σε τιμές... σαμπάνιας μπορεί να πωλείται η σοκολάτα στο μέλλον

Σε τιμές... σαμπάνιας μπορεί να πωλείται η σοκολάτα στο μέλλον

Τα futures του κακάο έχουν σημειώσει άνοδο 10% μέχρι στιγμής φέτος, φθάνοντας τα 3.195 δολάρια τον τόνο, το Μάρτιο. Το 2013, οι τιμές αυξήθηκαν 20%

Η νέα καμπάνια της Guess
 Σε τιμές... σαμπάνιας μπορεί να πωλείται η σοκολάτα στο μέλλον
Ασχημα τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας...Καθώς οι τιμές του κακάο αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά λόγω της ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές, οι “εξαρτημένοι” από τη γλυκιά αυτή απόλαυση θα πρέπει να προετοιμαστούν για αύξηση των τιμών κι ενδεχομένως ακόμη και για διαφορετική γεύση.

Τα futures του κακάο έχουν σημειώσει άνοδο 10% μέχρι στιγμής φέτος, φθάνοντας τα 3.195 δολάρια τον τόνο, το Μάρτιο. Το 2013, οι τιμές αυξήθηκαν 20%.

Κλείσιμο
Η ανοδική αυτή τροχιά τροφοδοτείται από τη ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές, όπου μόνο στην Κίνα η κατανάλωση έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Η άνοδος της τιμής θα μπορούσε να μετατρέψει τη σοκολάτα σε πολυτελές είδος, όπως αναφέρει ο  Edward George, επικεφαλής στα μαλακά εμπορεύματα (soft commodities) στην Εcobank.

Ο George επισημαίνει ότι ενώ η κατανάλωση στην Κίνα είναι σχετικά μικρή σε σχέση με την Ευρώπη- μετά την εκτόξευση της ζήτησης- όλο και περισσότεροι σπόροι κακάο αλέθεται στη Νότια Ανατολική Ασία και την Ινδία.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης