Ικανοποίηση Μπαρόζο - Βαν Ρομπάι για τα αποτελέσματα της G20 σε οικονομικό επίπεδο

Ικανοποίηση Μπαρόζο - Βαν Ρομπάι για τα αποτελέσματα της G20 σε οικονομικό επίπεδο

Οι αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο, μεταξύ άλλων, για μεγαλύτερη συνεργασία των «20» σε θέματα φορολόγησης και ανταλλαγής πληροφοριών

13.000km test drive στο Subaru Forester
Ικανοποίηση Μπαρόζο - Βαν Ρομπάι για τα αποτελέσματα της G20 σε οικονομικό επίπεδο
Σε κοινή δήλωση προέβησαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, με τη λήξη της συνεδρίασης των G20 στην Αγία Πετρούπολη.

Σε αντίθεση με τις συζητήσεις για τη Συρία και το μέλλον του καταστροφικού εμφυλίου της, όπου οι κόντρες μεταξύ ηγετών δεν έλειψαν, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης φάνηκαν πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων.

Κλείσιμο
Τα φλέγοντα ζητήματα ανεργίας, οικονομικής συνεργασίας σε θέματα φορολόγησης μεταξύ των G20 και, τέλος, η μεγαλύτερη ρύθμιση των τραπεζικών τους συστημάτων συζητήθηκαν εκτενώς και αμφότεροι οι πρόεδροι της ΕΕ φάνηκαν ευχαριστημένοι με το κλίμα που επικράτησε και τα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την υιοθέτηση του «Σχέδιου Δράσης Αγίας Πετρούπολης για ανάπτυξη και εργασία», με σαφή συνεισφορά από όλα τα μέλη. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει αναλυτική μεθοδολογία για ισχυροποίηση της συνεργασίας τους, με ιδιαίτερη μνεία στην ανεργία των νέων.

Οι αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο επίσης για μεγαλύτερη συνεργασία των «20» σε θέματα φορολόγησης και ανταλλαγής πληροφοριών.

Σκοπός τους ο μεγαλύτερος έλεγχος και ρύθμιση των εταιρειών που χρησιμοποιούν φορολογικούς παραδείσους, ή άλλα μέσα, για να αποφύγουν τη δίκαιη φορολόγηση των κερδών τους.

Επισημαίνουμε επίσης πως η ΕΕ έχει αναλάβει πλήρη δράση γι' αυτό το πρόβλημα με τις δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου, το Μάιο του 2013, σχετικά με χώρες όπως η Ελβετία και ο Άγιος Μαρίνος και άλλες, που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι.

Τέλος, την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι για την πρόοδο που έγινε για μεγαλύτερο έλεγχο και ρύθμιση των τραπεζών. Αποτελεί στόχο της ΕΕ να καμφθεί η άνοδος του σκιώδους τραπεζικού τομέα και να δημιουργηθεί μια κοινή Τραπεζική Ένωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης