Στο νοσοκομείο η ισχυρή θεία του ηγέτη της Β. Κορέας

Στο νοσοκομείο η ισχυρή θεία του ηγέτη της Β. Κορέας

Η θεία του νεαρού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της βορειοκορεατικής εξουσίας, ασθενεί και κατά πάσα πιθανότητα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης...

Στο νοσοκομείο η ισχυρή θεία του ηγέτη της Β. Κορέας
Η θεία του νεαρού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της βορειοκορεατικής εξουσίας, ασθενεί και κατά πάσα πιθανότητα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του νοτιοκορεατικού Τύπου.

Οι επίμονες φήμες για την υγεία της Κιμ Κιόνγκ-Χούι, 66 ετών, αδελφής του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ, που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενισχύθηκαν επειδή απουσίαζε την Τρίτη από μια έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό Τύπο, ο οποίος επικαλείται κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ και διπλωματικές στο Πεκίνο, η Κιμ βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία.

«Έλαβα την πληροφορία ότι η Κιμ έφτασε στη Σιγκαπούρη με μερικούς σωματοφύλακες» δήλωσε στην εφημερίδα JoongAng Ilbo πηγή που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα και ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Φαίνεται πως εισήχθη σε νοσοκομείο και υποβάλλεται σε θεραπεία».

Πρόσφατες φωτογραφίες της Κιμ την δείχνουν αδυνατισμένη. Η Κιμ Κιόνγκ-χούι θεωρείται από τους ειδικούς για τη Βόρεια Κορέα και άτομο που επηρεάζει σημαντικά τον κύκλο της εξουσίας γύρω από τον νεαρό ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Κλείσιμο

Μαζί με το σύζυγό της, τον Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, η Κιμ Κιόνγκ-Χούι διαδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο δίπλα στον ανηψιό της αφότου αυτός ανέβηκε στην εξουσία, ύστερα από τον θάνατο του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, τον Δεκέμβριο του 2011. Το ζευγάρι θεωρείται, μάλιστα, από μερικούς ειδικούς ότι είναι το αληθινό κέντρο της εξουσίας.

Ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, αντιπρόεδρος της ισχυρής Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, είναι δεύτερος στην ιεραρχία της Βόρειας Κορέας.

Η θεία είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο το 2003, όταν ο σύζυγός της είχε παραμεριστεί στη διάρκεια εκκαθαρίσεων. Όμως, το ζεύγος επανήλθε το 2009, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Η Βόρεια Κορέα είναι από τις πιο κλειστές χώρες του πλανήτη. Οι ειδικοί βασίζονται σε ελάχιστες ενδείξεις για να επιχειρήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τι ακριβώς συμβαίνει σε μία χώρα που διαθέτει πυρηνικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης