Νοτιοκορεάτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα!

Νοτιοκορεάτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα!

Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν ακολουθήσει τον αντίστροφο «δρόμο» από τότε που συνήφθη ανακωχή μεταξύ των δύο κρατών, ωστόσο η αυτομόληση προς τον Βορρά είναι εξαιρετικά σπάνια

north_south_korea
Ένας νοτιοκορεάτης πέρασε εχθές Κυριακή τα αυστηρώς φρουρούμενα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα του από τη Βόρεια Κορέα και έκτοτε αγνοείται η τύχη του, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της Νότιας Κορέας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν την ανακωχή ανάμεσα στα δύο κράτη, οι συνθήκες καταπίεσης και φτώχειας που επικράτησαν στη Βόρεια Κορέα εξώθησαν πάνω από 30.000 ανθρώπους να «αποδράσουν» προς τη Νότια Κορέα, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο η αυτομόληση από την Νότια Κορέα προς τη Βόρεια είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, και κάθε φορά προσελκύει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Συμβούλιου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μετά τον εντοπισμό του ατόμου στην ανατολική πλευρά της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τα δύο κράτη το βράδυ της Κυριακής, διεξήχθη επιχείρηση αναζήτησης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το άτομο πέρασε τη γραμμή οριοθέτησης των συνόρων γύρω στις 22.40 και αυτομόλησε στον Βορρά», ανέφερε η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν το άτομο είναι ζωντανό ή νεκρό. Επίσης, επισημαίνεται ότι εστάλη ειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα μέσω στρατιωτικής γραμμής επικοινωνίας, ζητώντας την προστασία του ατόμου που παραβίασε τη νομοθεσία της χώρας του περνώντας τα σύνορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της στις αρχές του 2020 εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανά τον πλανήτη. Μέχρι σήμερα ωστόσο, η Πιονγκγιανγκ δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία για το αν υπάρχουν κρούσματα στη χώρα και πόσα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 ξέσπασε σάλος όταν Βορειοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο που είχε χαθεί στη θάλασσα. Η Πιονγκγιάνγκ επικαλέστηκε τους αυστηρούς κανόνες που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω Covid και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.



Ειδήσεις σήμερα

Λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ για το πάρτι στις... τουαλέτες μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη!

Θα φέρει η μετάλλαξη Omicron την αρχή του τέλους της πανδημίας;

Αυτή ήταν «απάντηση» των Ναπολιτάνων όταν ο δήμαρχός τους απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης