Το άγχος προκαλεί ψωρίαση;

Το άγχος προκαλεί ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική ασθένεια με ανοσολογικό υπόστρωμα, που επικρατεί περίπου στο 1-3 % του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο

Το άγχος προκαλεί ψωρίαση;
Δεν οφείλεται σε μικροβιακή λοίμωξη επομένως δεν είναι μεταδοτική. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει από ψωρίαση σε οποιαδήποτε ηλικία ( η πιο συνηθισμένη είναι μεταξύ 20-25 ετών) ενώ προσβάλλονται το ίδιο συχνά άντρες και γυναίκες. Η ψωρίαση προσβάλλει επιφανή σημεία του ανθρώπινου σώματος όπως χέρια και πρόσωπο αλλά και ευαίσθητες περιοχές όπως τα γεννητικά όργανα. Πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις για κάποιες λευκές ή κόκκινες κηλίδες στο δέρμα οι οποίες καλύπτονται από λεπτές πλάκες με «λεπιδώδη» μορφή.

Φυσιολογικά...

κάθε μήνα τα κύτταρα της επιδερμίδας μας αποβάλλονται και αντικαθίστανται με νέα. Στους ασθενείς με ψωρίαση η αντικατάσταση αυτή συμβαίνει σε... ταχύτερο βαθμό.

Η αιτιολογία της ψωρίασης δεν είναι πλήρως κατανοητή αλλά από έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς φαίνεται να είναι μια «πολυπαραγοντική» νόσος. Η κληρονομικότητα και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου.

Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να είναι:
Κλείσιμο

- λοιμώξεις
- τραυματισμοί
- αλλαγές στο κλίμα
- λήψη φαρμάκων
- το στρες

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης