Πέντε τροφές που συμβάλλουν στην απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς

Πέντε τροφές που συμβάλλουν στην απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς

Η κατανάλωση των παρακάτω τροφών εκτός του ότι παρέχουν θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν στη καλή υγεία του σώματος μας, μας προσφέρουν και τη δυνατότητα να έχουμε μία όμορφη και επίπεδη κοιλιά

Πέντε τροφές που συμβάλλουν στην απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς
Ενώ η άνοιξη όπου να 'ναι μπαίνει και η θερμοκρασία σιγά- σιγά ανεβαίνει, τα ρούχα, όπως είναι φυσικό, τείνουν ολοένα και περισσότερο να λιγοστεύουν.

Το να ρουφάτε την κοιλιά σας και να προσπαθείτε μ’ αυτό τον τρόπο να φαίνεστε πιο αδύνατοι, σίγουρα δεν αποτελεί την καλύτερη και πιο βολική λύση.

Η σωματική άσκηση πάντα προσφέρει ένα πιο υγιές και αδύνατο σώμα, αλλά όταν η διατροφή δεν είναι κατάλληλη η γυμναστική αποτελεί χαμένο χρόνο. 

Η κατανάλωση των παρακάτω τροφών εκτός του ότι παρέχουν θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν στη καλή υγεία του σώματος μας, μας προσφέρουν και τη δυνατότητα να έχουμε μία όμορφη και επίπεδη κοιλιά.  

Ποιες λοιπόν είναι αυτές οι τροφές;
Κλείσιμο

1. Ψωμί ολικής αλέσεως 



Το ψωμί ολικής αλέσεως περιέχει τέσσερις φορές περισσότερες ίνες, περισσότερο από τρεις φορές περισσότερο ψευδάργυρο και σχεδόν το διπλάσιο σίδηρο από το λευκό ψωμί. Οι υδατάνθρακες στο ψωμί ολικής αλέσεως λειτουργούν όπως τα κάρβουνα στη φωτιά, διαλύοντας σταδιακά τα σάκχαρα στο αίμα. Το γεγονός αυτό, σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και συμβάλλει στην καταστολή της όρεξης σας και της επιθυμίας σας για γλυκά τρόφιμα.

2. Όσπρια



Τα όσπρια αποτελούνται από αμυλόζη, ένα ανθεκτικό άμυλο, που ονομάζεται έτσι επειδή είναι ανθεκτικό στο οξύ του στομάχου και στα πεπτικά ένζυμα που φθάνουν στο παχύ έντερο. Τα όσπρια χαμηλώνουν το γλυκαιμικό δείκτη της διατροφής μας, προσφέροντας μας έτσι την ευκαιρία να αποκτήσουμε μία πιο επίπεδη κοιλιά. 

3. Αγκινάρες



Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά οι αγκινάρες, σύμφωνα με την κλινική διατροφολόγο, Suzie Sawyer, συμβάλλουν στην καταπολέμιση της φουσκωμένης κοιλιάς. Ένα από τα ενεργά συστατικά που βρίσκονται στις αγκινάρες είναι τα χλωρογενικά οξέα, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση και συμβάλλουν στην παραγωγή χολής. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη και καλύτερη πέψη και κατ’ επέκταση μια επίπεδη κοιλιά.

4. Καρπούζι



Το καρπούζι αποτελεί τον απόλυτο ρυθμιστή της φουσκωμένης κοιλιάς. Το καρπούζι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά-τονωτικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στο να καθυστερήσει η διαδικασία της γήρανσης, αλλά είναι, επίσης ένα φυσικό διουρητικό που είναι φορτωμένο με κάλιο και βοηθά στο να σταματήσει κάθε κατακράτηση νερού.

5. Μίσο



Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται  κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα.  Λόγω των ενζύμων που προκαλούν τη ζύμωση, το μίσο τονώνει και καθαρίζει το αίμα και δίνει πολύ ενέργεια στον οργανισμό, παρέχοντας ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες (ιδιαίτερα Β12), ενώ το σημαντικότερο είναι ότι βοηθά πολύ στην πέψη και κατ’ επέκταση στην απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης