«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»: Διαδικτυακό πρόγραμμα από το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»: Διαδικτυακό πρόγραμμα από το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

Το πρόγραμμα έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό παιδιών αλλά και ενηλίκων οι οποίοι δέχθηκαν διαδικτυακή συμβουλευτική για θέματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»: Διαδικτυακό πρόγραμμα από το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»
Ένας  διαδικτυακός  τόπος  «συνάντησης»  παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών  με θέμα τον εκφοβισμό σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Κέντρο  Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ENABLE».

Πρόκειται για το  πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» το οποίο λειτουργεί  μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας  www.livewithoutbullying.com και στοχεύει  να αποτελέσει ένα πλήρως  λειτουργικό και χρήσιμο δωρεάν εργαλείο για οποιοδήποτε παιδί/έφηβο αντιμετωπίζει προβλήματα εκφοβισμού.  Σύμφωνα με τους διαχειριστές του, το πρόγραμμα έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό παιδιών αλλά και ενηλίκων (γονέων - εκπαιδευτικών) οι οποίοι δέχθηκαν διαδικτυακή (online) συμβουλευτική για θέματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Πώς λειτουργεί

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα είναι προσαρμοσμένη στη χρήση μέσω κινητού και ταμπλέτας (responsive design) κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την πλοήγηση των χρηστών. Για την πρόσβαση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10-18 ετών, κάνοντας μία δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα, μπορούν, ανώνυμα και με ασφάλεια, να μιλήσουν διαδικτυακά (online chat) με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Το chat είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17.00 μ.μ. έως τις 22.00 μ.μ.

Κλείσιμο
 Παράλληλα, οι ενήλικες (γονείς - εκπαιδευτικοί) μπορούν με μία δωρεάν εγγραφή, να έχουν πρόσβαση στο ειδικά διαμορφωμένο forum, να ζητήσουν τη γνώμη ενός ειδικού καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις, όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

Επίσης, η νέα πλατφόρμα προσφέρει πλέον ελεύθερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες παιδιών και ενηλίκων ώστε κάθε επισκέπτης να αντλεί το κατάλληλο γι αυτόν  πληροφοριακό υλικό γύρω από τον εκφοβισμό ενώ ο χώρος των ενηλίκων φιλοξενεί μία νέα στήλη αρθρογραφίας στην οποία ειδικοί και επαγγελματίες μιλούν όχι μόνο για τον εκφοβισμό αλλά και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης