Ενημερωτική καμπάνια για το λέμφωμα από τον όμιλο εθελοντών ΑγκαλιάΖΩ

Ενημερωτική καμπάνια για το λέμφωμα από τον όμιλο εθελοντών ΑγκαλιάΖΩ

Τουλάχιστον 2.000 νέα περιστατικά λεμφώματος καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα - Στη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας για το λέμφωμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα γιόγκα με κεντρικό μήνυμα «Η γιόγκα με βοηθά να νιώθω καλύτερα»

Ενημερωτική καμπάνια για το λέμφωμα από τον όμιλο εθελοντών ΑγκαλιάΖΩ
Στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων του για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο, ο Όμιλος  Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ υλοποιεί ενημερωτική καμπάνια για το λέμφωμα.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 2.000 με 2.500 νέες περιπτώσεις αυτής της μορφής καρκίνου κάθε χρόνο. Τα λεμφώματα διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα Hodgkin λεμφώματα και τα μη –Hodgkin λεμφώματα.  
 
Το λέμφωμα είναι μια μορφή καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί όταν υπάρξει κάποια δυσλειτουργία στον τρόπο παραγωγής ενός λεμφοκυττάρου, με αποτέλεσμα το κύτταρο να γίνει καρκινικό λόγω του συνεχούς, ανεξέλεγκτου, μη ομαλού κυτταρικού πολλαπλασιασμού που δεν ανταποκρίνεται στους κανονικούς φυσιολογικούς ελέγχους. Τα καρκινικά λεμφοκύτταρα, όπως και τα φυσιολογικά, μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλά μέρη του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των λεμφαδένων, του σπλήνα, του μυελού των οστών, του αίματος ή άλλων οργάνων. 
 
Στη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας για το λέμφωμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα γιόγκα με κεντρικό μήνυμα «Η γιόγκα με βοηθά να νιώθω καλύτερα», από την πιστοποιημένη Power Yoga Instructor, Νίκη Πετρουλάκη και τους εξειδικευμένους συνεργάτες της. 

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, ανέδειξαν τη σημαντικότητα της σωματικής υγείας και ευεξίας, μέσα από ασκήσεις γιόγκα για όλα τα επίπεδα. H κυρία Ολυμπία Μπήτρου, Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ προλογίζοντας την ανοιχτή ημερίδα, δήλωσε:
Κλείσιμο
«Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑγκαλιάΖΩ, σήμερα γιορτάζει τα σαράντα χρόνια λειτουργίας του. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ενημέρωση του κόσμου, μέσα από αντίστοιχες εκδηλώσεις που προσεγγίζουν  με διαφορετικότητα, τη σημασία
της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του λεμφώματος».

 
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τη νόσο μπορούν να επισκεφτούν  την επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας  www.onlymphoma.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης