Το πρώτο χάπι μαριχουάνας είναι γεγονός (και μπορείτε να το αγοράσετε...)

Το πρώτο χάπι μαριχουάνας είναι γεγονός (και μπορείτε να το αγοράσετε...)

Πρόκειται για χάπι το οποίο έχει αποκλειστικά θεραπευτική χρήση, καθώς διαθέτει μόνο τις ουσίες που έχουν ιατρική χρήση και όχι εκείνες που προκαλούν εθισμό και ψυχολογικές παρενέργειες

Το πρώτο χάπι μαριχουάνας είναι γεγονός (και μπορείτε να το αγοράσετε...)
Η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς είναι γνωστή εδώ και αιώνες. Όμως για πρώτη φορά η χρήση της κάνναβης μπορεί να γίνει ευρύτερη, χάρη σε μία εταιρία της Αυστραλίας η οποία κατασκεύασε το πρώτο νόμιμο (προς το παρόν) χάπι με βάση την μαριχουάνα.

Ένα χάπι το οποίο χρησιμοποιεί την cannabidoil (CBD) η οποία είναι το βασικό συστατικό της κάνναβης που όμως δεν προκαλεί εθισμό. Σε αντίθεση με την ουσία THC η οποία είναι υπεύθυνη για τον εθισμό και τις ψυχολογικές παρενέργειες της κάνναβης.

Κλείσιμο
Η εταιρία υποστηρίζει ότι τα χάπια της με CBD μπορούν να φανούν χρήσιμα σε ασθενείς με χρόνιους πόνους, κάποιες μορφές καρκίνου, άγχος, διαβήτη, επιληψία, ρευματική αρθρίτιδα, διαταραχές του ύπνου, καρδιαγγειακές ασθένειες, ενώ έχει αντιβιοτικές δράσεις και θετικές επιδράσεις σε νευρολογικές ασθένειες.

Η εταιρία ΜΜJ PhytoTech  έχει την έδρα της στην Αυστραλία, όπου η χρήση της ιατρικής μαριχουάνας είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό απαγορευμένη. Όμως οι κάψουλες φτιάχνονται στην Ελβετία και η διανομή τους γίνεται από την Γερμανία. Κάτι που καθιστά εφικτό να αγοραστούν από οπουδήποτε στην Ευρώπη  μέσω του online καταστήματος της εταιρίας. 

Το κουτάκι των 10 mg κοστίζει 89 ευρώ αγορασμένο κατευθείαν μέσω του Ίντερνετ. Η εταιρία δηλώνει ότι ήδη έχει συναντήσει σημαντική ζήτηση από όλη την Ευρώπη, ενώ προβλέπει να πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο κάψουλες μέσα στο 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης