Αυτό είναι το «θαυματουργό» μανιτάρι που επιβραδύνει την αύξηση του βάρους

Αυτό είναι το «θαυματουργό» μανιτάρι που επιβραδύνει την αύξηση του βάρους

Οι ευεργετικές ιδιότητες αυτού του μανιταριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας, επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τσανγκ Γκουνγκ

Αυτό είναι το «θαυματουργό» μανιτάρι που επιβραδύνει την αύξηση του βάρους
Ένα «θαυματουργό» μανιτάρι που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κινέζικη ιατρική υπόσχεται να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Η μελέτη που διενήργησαν ερευνητές στην Ταϊβάν έδειξε ότι η κατανάλωση των μανιταριών του είδους Ganoderma lucidum επιβραδύνει την αύξηση του βάρους, αλλάζοντας τον πληθυσμό των βακτηρίων στο στομάχι. 
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας πραγματοποιήθηκαν πειράματα σε δύο ομάδες ποντικιών που κατανάλωναν τροφή υψηλών λιπαρών για περίπου δύο μήνες. Τα ποντίκια στην ομάδα που επίσης λάμβανε το μανιτάρι ήταν αισθητά πιο αδύνατα στο τέλος του πειράματος από τα ποντίκια που δεν το κατανάλωναν.

Κλείσιμο
Οι ευεργετικές ιδιότητες αυτού του μανιταριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας, επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τσανγκ Γκουνγκ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η κατανάλωσή του δεν μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν δεν συνοδεύεται από υγιεινή διατροφή.

Το G. lucidum χορηγούνταν εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή ιατρική της Κίνας καθώς πιστεύεται ότι ενισχύει την υγεία και εξασφαλίζει μακροζωία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης