Κλινική Ρέα: Έγινε κέντρο λήψης δειγμάτων μυελού των οστών

Κλινική Ρέα: Έγινε κέντρο λήψης δειγμάτων μυελού των οστών

Στόχος είναι η εξεύρεση δοτών με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενήλικων που πάσχουν από ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία και μεσογειακή αναιμία

Κλινική Ρέα: Έγινε κέντρο λήψης δειγμάτων μυελού των οστών
Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έγινε η Κλινική ΡΕΑ, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και να ενεργοποιήσει την κοινωνία σε μία νέα δράση, καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα.
 
Στόχος είναι η εξεύρεση δοτών με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενήλικων που πάσχουν από ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία, προσφέροντάς τους ελπίδα ζωής, καθώς δεν μπορούν να θεραπευθούν με διαφορετικό τρόπο.
 
«Όλοι μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι σε ηλικία 18-45 ετών, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση υγείας και να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιοδήποτε ασθενή χρειάζεται μεταμόσχευση. Η διαδικασία είναι απλή, ολιγόλεπτη και ανώδυνη. Συμπληρώνεται η αίτηση εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών και στη συνέχεια γίνεται η λήψη δείγματος αίματος ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) για την ταυτοποίηση του ιστικού τύπου του δότη» ανέφερε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου ο διευθυντής του Τμήματος των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ και υπεύθυνος του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων κ. Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, κατόπιν ραντεβού, στο Τμήμα των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ και να έρχονται σε επικοινωνία με τον κ. Αποστολακόπουλο (τηλ. επικοινωνίας – ραντεβού: 210 9495071-2).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης