Χιονοδρομικό Παρνασσού: Οι νέες επενδύσεις, ο στόχος για 200.000 επισκέπτες και… το ΤΑΙΠΕΔ

Χιονοδρομικό Παρνασσού: Οι νέες επενδύσεις, ο στόχος για 200.000 επισκέπτες και… το ΤΑΙΠΕΔ

Στόχος, η επιμήκυνση της χειμερινής περιόδου και η βελτίωση των επιδόσεων του κέντρου, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου

Χιονοδρομικό Παρνασσού: Οι νέες επενδύσεις, ο στόχος για 200.000 επισκέπτες και… το ΤΑΙΠΕΔ
Στόχο για αύξηση των επισκεπτών του στις 200.000 κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας βάζει πλέον το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της χώρας μετά τις νέες επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν και τη δεύτερη φάση, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2015.

Το σύνολο των επενδύσεων α' και β' φάσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αντιστοιχεί σε ένα συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 29,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ, «η πρώτη φάση του έργου, ύψους 15,4 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ολοκληρώνεται χωρίς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό».

Στόχος, η επιμήκυνση της χειμερινής περιόδου και η βελτίωση των επιδόσεων του κέντρου, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, οδεύει ωστόσο και αυτό- με βάση πάντα τον υφιστάμενο σχεδιασμό- προς αξιοποίηση από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στο οποίο έχει μεταφερθεί το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων. Σημειώνεται εδώ ότι τα τελευταία χρόνια, η επισκεψιμότητα έχει παρουσιάσει βελτίωση αν ληφθεί υπόψη ότι προ πενταετίας την περίοδο 2009- 2010 ο αριθμός των επισκεπτών/χιονοδρόμων αντιστοιχούσε σε 100.000 περίπου και τις δύο περασμένες σεζόν ήταν λίγο χαμηλότερη των 150.000, ωστόσο το κέντρο παρουσιάζει συσσωρευμένες ζημιές από τα παρελθόν.

Η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού του Παρνασσού αλλά και του Χιονοδρομικού Βόρας στο Καϊμακτσαλάν που επίσης θέλει να «τρέξει» το ΤΑΙΠΕΔ μέσω της μακροχρόνιας παραχώρησης δε θεωρείται τόσο εύκολη, δεδομένου ότι η επενδυτική κοινότητα δε θεωρεί την Ελλάδα ως top προορισμό για χειμερινό τουρισμό, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν συνολικά 18 χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα μας με πάνω από 190 χιλιόμετρα πιστών και 110 αναβατήρες συνολικής δυναμικότητας 70.000 χιονοδρόμων την ώρα. Με βάση πάντα τα στοιχεία που έχει συλλέξει το ΤΑΙΠΕΔ, ο αριθμός των επισκεπτών όλων των ski resorts αντιστοιχούν σε 500.000 με έναν εκτιμώμενο τζίρο στα πέριξ των 50 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης