Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τους διαδικτυακούς πράκτορες στην Ελλάδα

Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τους διαδικτυακούς πράκτορες στην Ελλάδα

Πώς γίνονται οι κρατήσεις ξενοδοχείων στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη: 

Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τους διαδικτυακούς πράκτορες στην Ελλάδα
Κι ενώ στην Ευρώπη 1 στις 4 κρατήσεις για διανυκτερεύσεις ή αλλιώς το 25% πραγματοποιούνται μέσω των διαδικτυακών μεσαζόντων- On Line Tour Agents, Global Distribution Systems- στην Ελλάδα το αντίστοιχο νούμερο υπολείπεται ακόμη αν ληφθεί υπόψη ότι διαμορφώνεται στο 18,1%. Αντίθετα, στη χώρα μας έχουν υψηλότερο μερίδιο αγοράς, στο 24,3%, έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου (17%), οι ‘’παραδοσιακοί’’ μεσάζοντες (π.χ. ταξιδιωτικό γραφείο, τουριστικός πράκτορας), ενώ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κινείται στη χώρα μας το μερίδιο αγοράς των καναλιών άμεσης κράτησης (54,9% στην Ελλάδα έναντι 55,3% στην Ευρώπη).

Τα παραπάνω συμπεράσματα εμπεριέχονται, μεταξύ άλλων, στην «Ευρωπαϊκή Μελέτη Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών 2014» με τίτλο : «Η άνοδος των διαδικτυακών μεσαζόντων» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της HOTREC (Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Καφέ), όπου το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποτελεί μέλος της Executive Committee. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2014 από 26 ευρωπαϊκές Ξενοδοχειακές Ενώσεις υπό το συντονισμό της HOTREC, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τουρισμού του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών Δυτικής Ελβετίας Valais (HES-SO Valais) στη Sierrre. Τα αποτελέσματα βασίζονται στις απαντήσεις 2.298 μενονωμένων ξενοδοχείων και στα συμπληρωματικά στοιχεία από 5 ξενοδοχειακές αλυσίδες στη Γερμανία που αντιπροσωπεύουν περίπου 600 ξενοδοχεία.

Η διαδικτυακή διάθεση ξενοδοχειακών υπηρεσιών αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για την ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία, με βασικούς παίκτες στην Ευρώπη την Priceline (booking.com, Agoda), Expedia (συμπ. των hotels.com, Venere) και HRS (συμπ. των hotel.de, Tiscover), οι οποίοι στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της εν λόγω αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης