PROTOTHEMA

Τεχνολογία

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Η «Ζωή στο Σύμπαν» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Η «Ζωή στο Σύμπαν» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Η παράσταση εστιάζει στα ουράνια σώματα του ηλιακού συστήματος, που το πιθανότερο είναι να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και στις σημαντικότερες μεθόδους εντοπισμού και μελέτης ενός εξωπλανήτη

Στη «Ζωή στο Σύμπαν» είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018.


Η παρουσίαση θα ξεκινήσει με την ομιλία του Δρ. Παναγιώτη Νιάρχου, Ομότιμου Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, Ε.Κ.Π.Α., με τίτλο: «Αναζήτηση εξωγήινης ζωής: Ενδείξεις και αναπάντητα ερωτήματα». Ακολούθως θα προβληθεί η ψηφιακή Πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: «Ζωή στο Σύμπαν». 

Ο κ.Νιάρχος είναι από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα σε θέματα εξωπλανητών και αναζήτησης ζωής σε άλλα Πλανητικά Συστήματα, πέραν του δικού μας Ηλιακού Συστήματος, και είναι ενεργό μέλος των  Division F: Planetary Systems and Bioastronomy και Commission F2: Exoplanets and the Solar System της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως (IAU).

Όσο για την ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» αποτελεί μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη. 

Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση εστιάζει στα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος, που το πιθανότερο είναι να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30. Σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης, το αφιέρωμα θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα και ώρα 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. 

Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε αφιέρωμα. 

Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω. Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. 


"Ζωή στο Σύμπαν" Trailer (2016) from Eugenides Foundation on Vimeo.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Soft disclosure10/02/201808:15

Η αφύπνιση του κόσμου απο την μέχρι πρότινος εντύπωση οτι είμαστε μόνοι στο σύμπαν, σίγα σιγά όπως βλέπουμε και απο τις σχετικές εκδηλώσεις όπως αυτή εδω που συμβαίνει στην χώρα μας και σίγουρα αντίστοιχες θα συμβαίνουν και σε πολλές άλλες χώρες, θα οδηγήσουν τον κόσμο σε νεα αντίληψη για το σύμπαν και την προελευσή μας. Αυτή η νεα αντίληψη, όταν συνοδευτεί και με τις αποδείξεις για εύρεση ζωής που θα φέρει το νεο φασματοσκοπικής ανάλυσης τηλεσκόπιο James Webb που θα εκτοξευθεί το 2019, θα οδηγήσουν τους λαούς σε φιλοσοφικό επίπεδο και αυτό είναι κάτι που θα ενώσει τον πλανήτη, διότι πια απο εκεί και πέρα θα καταλάβουν ολοι οτι είμαστε οι κάτοικοι του πλανήτη Γη και θα αναζητήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι πια και τους κατοίκους των άλλων πλανητών, αφου θα γίνει κοινός στόχος και η αναζήτηση της ευφυούς ζωής που μπορεί να προϋπάρχει κάπου για πολλά περισσότερα χρόνια πρίν απο εμάς και θα έχει να μας διδάξει πολλά όπως μπορεί να το έχει ηδη κάνει στο παρελθόν εμφανιζόμενη ώς μορφή αγγελική-νεράιδα-ξωτικό-φάντασμα και οτι άλλο περίεργο πλάσμα με υπερφυσικές δυνάμεις αναφέρουν οι μυθολογίες όλου του κόσμου. Και με την τωρινή μας τεχνολογία εαν καταφέρουμε και πάμε σε κάποιον πλανήτη όπου εκει ζουν άνθρωποι παρόμοιοι με εμάς αλλά πρωτόγονοι όπως είμασταν και εμείς για παράδειγμα πριν 5000 χρόνια και μας δούν με την στολή του αστροναύτη και δουν τον τεχνολογικό μας εξοπλισμό διαστημόπλοιο κλπ, πως θα μας περιγράψουν στις ιστορίες που θα διηγούνται? Εμείς κάποτε τους λέγαμε Ολύμπιους θεούς, ο Ερμής είχε φτερωτά σανδάλια και πετούσε με αυτά, ο Δίας έριχνε αστροπελέκια και είχαν και κάτι φτερωτά ιπτάμενα άρματα και για κάτι ιπτάμενα οχήματα που τα έλεγαν vimanas αναφέρει και το αρχαίο Ινδικό έπος Μαχαμπαράτα. Άραγε να είναι όλα αυτά μυθολογίες η έχουν και μια δόση αλήθειας???

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία