48: Ο αριθμός αποκαλύφθηκε και μας αιφνιδίασε

48: Ο αριθμός αποκαλύφθηκε και μας αιφνιδίασε

Γιατί μια εταιρία τηλεπικοινωνιών μάς προτρέπει να κλείσουμε το κινητό;

48: Ο αριθμός αποκαλύφθηκε και μας αιφνιδίασε
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακούγαμε διαρκώς για τον αριθμό 48 χωρίς να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Μέχρι τη στιγμή που αποκαλύφθηκε και μας αιφνιδίασε, φανερώνοντας μια αλήθεια που ενδεχομένως πολλοί θα προσπερνούσαν στους τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. 

Στη διάρκεια του 24ωρου μόλις 48 λεπτά είναι ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε με την οικογένειά μας. Αυτό δείχνει έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari για τις συνήθειες της ελληνικής οικογένειας και για λογαριασμό της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vodafone.

48 μόνο λεπτά. Τόσος είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. 48 λεπτά για να επικοινωνήσουμε μαζί τους, να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας, τις επιτυχίες μας, τις αποτυχίες μας, τα άγχη μας, τις χαρές μας, τα σχέδιά μας, τα νέα ξεκινήματά μας, τις αποφάσεις μας. Μόλις 48 λεπτά -από τις 24 ώρες της ημέρας- διαθέτουμε για να κάνουμε μια έκπληξη στα παιδιά μας, να παίξουμε μαζί τους, να τους διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε κοντά τους, παρέχοντας ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Σε μια εποχή εκρηκτικής ταχύτητας, ο πολύτιμος χρόνος που αφιερώνουμε στους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωή μας «στριμώχνεται» σε… λεπτά. Η «ατζέντα» μάς επιτρέπει να εξοικονομήσουμε λίγα μόνο λεπτά, αφήνοντας πίσω ανούσια πράγματα για τα οποία τρέχουμε όλη μέρα ξεχνώντας τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, τον σύντροφό μας. Εμάς τους ίδιους. 

Ακόμα και σε αυτόν το χρόνο όμως πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στους ανθρώπους μας; Πόσο διασπάται η προσοχή μας από τα smartphones και στην τελική πόσο ποιοτικά είναι αυτά τα 48 λεπτά; Πόσες επιλογές έχουμε για να τον αξιοποιήσουμε όπως πραγματικά θέλουμε; 
Κλείσιμο

Η καμπάνια της Vodafone είναι ο καθρέπτης της ζωής μας και με αφορμή τα απογοητευτικά στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε, μάς προτρέπει να κλείσουμε τα κινητά τηλέφωνα εκείνες τις στιγμές που αφιερώνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ώστε η «σύνδεση» μαζί τους να είναι ουσιαστική, χωρίς παρεμβολές εξωτερικών παραγόντων. Πρακτικά αυτό μπορεί να σημαίνει να απενεργοποιούμε το τηλέφωνο όταν τρώμε όλοι μαζί, όταν διαβάζουμε ένα παραμύθι στα παιδιά μας, όταν συζητάμε μαζί τους ώστε να ακούμε πραγματικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο με την οικογένεια μας, παρουσιάζει το «Vodafone Thank you», που δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια να απολαμβάνει δραστηριότητες και εμπειρίες, αλλά και να επωφελείται μειώνοντας τα καθημερινά της έξοδα. Το «Vodafone Thank you» εμπλουτίζεται διαρκώς, ώστε να προσφέρει περισσότερες προσφορές και υπηρεσίες επιτρέποντας έτσι στην οικογένεια να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ευκαιρίες για ποιοτικό χρόνο, όπως εισιτήρια cinema/θέατρο, φαγητό, εισιτήρια πλοίων, πακέτα διακοπών και ξενοδοχείων και πολλά άλλα.

48 λεπτά: Τα θεωρείς αρκετά για τη σύνδεση με τη σημαντικότερη αξία της ζωής μας, την οικογένεια;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης