Parrot Disco. Ένα stealth drone εντελώς διαφορετικό από τα άλλα

Parrot Disco. Ένα stealth drone εντελώς διαφορετικό από τα άλλα

Η γνωστή και στην χώρα μας εταιρία κατασκευής μικρών τηλεχειριζόμενων ελικοπτέρων Parrot παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας τη νέα της πρόταση που θυμίζει αρκετά αεροπλάνα τύπου stealth

Parrot Disco. Ένα stealth drone εντελώς διαφορετικό από τα άλλα
Mε τα drones να έχουν γίνει η νέα παγκόσμια τρέλα, οι εταιρίες κατασκευή τους έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να ξεχωρίσουν από τους αντιπάλους τους (και κυρίως την κινέζικη επέλεση και σ' αυτού του είδους τις κατασκευές). Η Parrot που είναι αρκετά δημοφιλής και στην χώρα μας όχι μόνο με τα ιπτάμενα αλλά και τα drones εδάφους, δημιούργησε ένα νέο τύπο, ο οποίος γυρίζει την πλάτη στην σχεδίαση με βάση το ελικόπτερο και πηγαίνει προς το αεροπλάνο.

Το πρωτότυπο που παρουσίασε στην CES ονομάζεται Disco και μοιάζει με κάποια πολύ εξελιγμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά πολύ υψηλής τεχνολογίας. Μακριά από την λογική του ελικοπτέρου, κρατάει τη σχεδίαση του αεροπλάνου, κάτι που του επιτρέπει να αναπτύσσει ταχύτητες που φθάνουν έως και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα. 

Η λειτουργία του βασίζεται στην ύπαρξη ενός ρότορα στην ουρά του, ενώ στο εμπρός μέρος βρίσκεται η τυπική σχεδίαση της Parrot η οποία χρησιμοποιεί μία κάμερα fisheye για την σταθεροποίηση της εικόνας της οποίας χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο software. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης 1920x1080 pixels, ενώ χάρη και στο νέο controller το Disco έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια από τα υπάρχοντα drones της Parrot που βασίζονται στα ελικοπτεράκια.

Όπως και να έχει, τα drones είναι εδώ για να μείνουν, και μάλιστα σε πολλές και διαφορετικές μορφές όπως αυτό το νέο Parrot. Για να μείνουν όμως ήρθαν και οι νόμοι που επιβάλλουν την σωστή τους χρήση, με αρκετές εταιρίες όπως η DJΙ να υιοθετούν πλέον ένα software στα drones τους που τους απαγορεύουν να πετούν στα σημεία τα οποία έχουν υποδειχθεί από τις Αρχές της εκάστοτε χώρας.


Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης