Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του Wi-Fi σας (βίντεο)

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του Wi-Fi σας (βίντεο)

Σύμφωνα με την εταιρία Οfcom δεκάδες εμπόδια -ανάμεσά τους και το χριστουγεννιάτικο δέντρο- μπορούν να μειώσουν την ταχύτητα που έχει το δίκτυο Wi-Fi στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σας

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του Wi-Fi σας (βίντεο)
Η εταιρία Ofcom παρουσίασε σήμερα μία εφαρμογή με την οποία μπορεί κανείς να δει την απόδοση του δικτύου Wi-Fi σε έναν δεδομένο χώρο και τους τρόπους που αυτό μπορεί να γίνει καλύτερο. To Ofcom Wi-Fi Checker, που τρέχει σε smartphones και tablets, δίνει επίσης και συμβουλές για να μπορέσει να πάρει ότι περισσότερο γίνεται από το δίκτυό του, προσέχοντας ποιες συσκευές παρεμβάλλονται εμπρός από το σημείο που στέκεται και το ρούτερ.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας, στην Αγγλία τουλάχιστον πάνω από 6 εκατομμύρια σπίτια έχουν προβληματικό Wi-Fi. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, τα μικρά ασύρματα ηχειάκια για τα μωρά, μία λάμπα, ακόμα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα λαμπάκια του.

Η εφαρμογή τεστάρει την απόδοση του δικτύου, και ανάλογα προτείνει τις λύσεις για να βελτιωθεί. Συνήθως προτείνει να μεταφερθεί ο ρούτερ μακριά από ηλεκτρικές συσκευές, από ηχεία ή στερεοφωνικά, από τηλεοράσεις και καλώδια ηλεκτρισμού, και γενικά όσες πηγές μπορούν να επηρεάσουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. 

Το app διατίθεται ήδη για συσκευές Android και iOS και ξεκίνησε να διατίθεται από σήμερα. Ότι πρέπει δηλαδή για να αποφασίσετε για το που θα στήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας...


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης