Πώς θα ανταποκρίνεται στην πίεση η οθόνη των νέων iPhone

Πώς θα ανταποκρίνεται στην πίεση η οθόνη των νέων iPhone

Μετά το Apple Watch, η λειτουργία Force Touch θα οδηγήσει στη συντόμευση ενεργειών που μέχρι τώρα απαιτούν πολλαπλές κινήσεις

Πώς θα ανταποκρίνεται στην πίεση η οθόνη των νέων iPhone
Σύμφωνα με όλες τις έως σήμερα ενδείξεις, η οθόνη των επόμενων iPhone (6s και 6s plus), τα οποία θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο, θα ανταποκρίνεται εκτός από την αφή και στην πίεση, όπως αυτή του Apple Watch.

Πλέον, το 9to5mac.com αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για το νέο επίπεδο λειτουργικότητας, επικαλούμενο κάποιους που έχουν ήδη δοκιμάσει πρωτότυπα iPhone 6s. Η σχετική λειτουργία είναι ήδη γνωστή από το Apple Watch με την ονομασία Force Touch και στην περίπτωση του νέου iPhone πρόκειται να αξιοποιηθεί περαιτέρω, για τη συντόμευση ενεργειών που μέχρι τώρα απαιτούν πολλαπλές κινήσεις.

Για παράδειγμα, στην εφαρμογή των χαρτών, όταν ο χρήστης εντοπίζει το σημείο προς το οποίο θέλει να μετακινηθεί, αρκεί να το πιέσει και αμέσως λαμβάνει τις σχετικές οδηγίες κατεύθυνσης.

Κλείσιμο
Άλλες λειτουργίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Force Touch στην οθόνη των iPhone 6s και 6s plus, δοκιμάζονται ήδη και θα υποστηρίζονται από την επόμενη έκδοση του iOS (9), σχετίζονται με την ανταπόκριση των εικονιδίων των εφαρμογών και το νέο μενού που θα εμφανίζεται όταν ο χρήστης ασκεί πίεση.

Κάποιες επιπλέον λειτουργίες θα προέλθουν από το νεότερα MacBook της Apple, όπου για παράδειγμα πιέζοντας μέσω του trackpad πάνω σε ένα link, ο χρήστης βλέπει μια προεπισκόπηση του περιεχόμενου της web σελίδας ή πατώντας πάνω σε μια επαφή ενημερώνεται για το περιεχόμενό της.

Σύντομα, η Apple σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης του Force Touch και στους ανεξάρτητους δημιουργούς εφαρμογών, προκειμένου μαζί με το iOS 9 να κυκλοφορήσουν τα πρώτα apps που θα εκμεταλλεύονται την ανταπόκριση της οθόνης στην πίεση -εκτός εκείνων που βρίσκονται στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος.

Τα επόμενα iPhone θα εφοδιάζονται με τον νέο επεξεργαστή της Apple (A9), 2 Gb RAM και LTE μόντεμ που θα υποστηρίζει υψηλότερες ταχύτερες σύνδεσης στα 4G και 4G+ δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Στον αρχικό σχεδιασμό εικάζεται ότι ήταν και η υποστήριξη λήψης βίντεο σε υπέρ-υψηλή (4Κ) ανάλυση, κάτι το οποίο για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης