Ζούκερμπεργκ: Γιατί θα συνεργαζόμασταν με την Google...

Ζούκερμπεργκ: Γιατί θα συνεργαζόμασταν με την Google...

Αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα πορεία της πρωτοβουλίας internet.org, το όραμά του για τη διασύνδεση και του υπόλοιπου κόσμου και το πώς βλέπει τη σχέση του Facebook με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους

 Ζούκερμπεργκ: Γιατί θα συνεργαζόμασταν με την Google...
«Είναι αποστολή μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνδεθούν, πέραν των όποιων προσπαθειών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση, την εκπαίδευση, την υγεία», τόνισε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. 

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook μίλησε για τη μέχρι σήμερα πορεία της πρωτοβουλίας internet.org, στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την παροχή βασικών διαδικτυακών υπηρεσιών δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε ανθρώπους σε αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει συνδεσιμότητα και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων χαμηλού κόστους και το Facebook αποτελεί τη βασική παρεχόμενη υπηρεσία, μέσω της οποία είναι εφικτή η πρόσβαση σε βασική πληροφόρηση και επικοινωνία.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς στις έξι χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής ο αριθμός των συνδέσεων αυξάνεται και όπως σημείωσαν τα στελέχη των Telenor, Airtel Africa και Milicom, που βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ, δεν έχουν δει αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα τους από την υλοποίηση του προγράμματος. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς παρατηρείται αύξηση των συνδρομών. Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι θα βοηθούσε σημαντικά την εξάπλωση της διασύνδεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων η περαιτέρω μείωση της μέσης τιμής απόκτησης ενός smartphone και πιο συγκεκριμένα κάτω από τα 50 δολάρια.

Κλείσιμο
Σε ερώτηση για το πώς θα έβλεπε μία πιθανή, μελλοντική συνεργασία με τη Google, η οποία έχει τα δικά της σχέδια για τη διασύνδεση των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που αγνοούν τη λειτουργία του Internet, απάντησε χωρίς δισταγμό: «Σίγουρα θα συνεργαζόμασταν. Στην Ζάμπια μία από τις εφαρμογές που λανσάραμε ήταν η αναζήτηση μέσω Google. Ήταν πολύ σημαντική για τους χρήστες. Θα ήθελα πολύ να κάνουμε περισσότερα από αυτό, να αναπτύξουμε μία συνεργασία για το Internet.org».

Ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, δεδομένου ότι αρκετές εταιρείες βλέπουν εχθρικά το Facebook. Απάντησε πως το Facebook βοηθά στην αύξηση της κίνησης δεδομένων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης