Ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας μέσω του iGuide

Ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας μέσω του iGuide

Θα προσφέρει μια νέα εμπειρία ξενάγησης σε μέρη όπου δεν υπάρχει οργανωμένη και δομημένη πρόσβαση σε σχετική πληροφορία

Ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας μέσω του iGuide
Με κεντρικό μήνυμα “Explore the Unexplored Greece”, τρία μέλη του gi-Cluster και συγκεκριμένα οι εταιρείες Mobics και Innoetics και ο ερευνητικός και εκπαιδευτικός φορέας Athens Information Technology (ΑΙΤ) συσπειρώνουν τις τεχνολογίες τους με στόχο την ανάπτυξη μιας καινοτόμου τουριστικής υπηρεσίας με τίτλο “iGuide”.

Το iGuide παρέχεται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία προσφέρει μια νέα εμπειρία ξενάγησης σε περιοχές όπου δεν υπάρχει οργανωμένη και δομημένη πρόσβαση σε σχετική πληροφορία, όπως αρχαιολογικοί χώροι που δεν διαθέτουν μουσείο ή υπηρεσίες ξενάγησης, περιοχές φυσικού κάλους και άλλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η πλατφόρμα βασίζεται σε καινοτόμες τεχνολογίες που επαυξάνουν την εμπειρία του τελικού χρήστη όπως ψηφιακή ομιλία για αυτόματη αφήγηση, προσωποποιημένη ξενάγηση, offline maps, crowd-sourcing διαδρομών ξενάγησης και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις χώρων και κειμηλίων.
Tο iGuide βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και θα διατεθεί στην αγορά την Aνοιξη 2015 παρέχοντας κάλυψη στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δέλτα Νέστου, Αλυκές Θάσου, Μαρώνεια, Άβδηρα, Παλιά Πόλη Ξάνθης κ.α.), σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και βουλγάρικα.

Η εφαρμογή αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ομώνυμου έργου iGuide, συγχρηματοδοτούμενου από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα «Συνεργασία 2011»), συντονιστής του οποίου είναι το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Ξάνθης, με τη συμμετοχή των εταιρειών Vodafone και Riverland και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κλείσιμο
To gi-Cluster φέρει τη σφραγίδα του πρώτου ελληνικού cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες με εστίαση στον κλάδο του ψυχαγωγικού λογισμικού και ψηφιακού περιεχομένου. Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού, έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης