Το νέο ψηφιακό βραχιόλι της Microsoft θα παρακολουθεί την υγεία μας

Το νέο ψηφιακό βραχιόλι της Microsoft θα παρακολουθεί την υγεία μας

Θα υπολογίζει τους παλμούς της καρδιάς, τις θερμίδες και πολλά άλλα, όπως τα επίπεδα άγχους και έκθεσης στον ήλιο

Το νέο ψηφιακό βραχιόλι της Microsoft θα παρακολουθεί την υγεία μας
Η Microsoft αποκάλυψε την πρώτη της φορητή συσκευή, το βραχιόλι Microsoft Band, που μπορεί να παρακολουθήσει τον ύπνο και τα επίπεδα άσκησης του χρήστη, καθώς θα είναι συνδεδεμένη με υπηρεσία υγείας των smartphones. «Αυτό είναι μόνο η αρχή», δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρίας.



Κλείσιμο
Το Microsoft Band θα διατίθεται στην τιμή των 199 δολαρίων στο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρίας. Η συσκευή μπορεί να λειτουργεί δυο μέρες συνεχόμενα με μια φόρτιση και περιέχει δέκα ανιχνευτές, έτσι ώστε να υπολογίζει τους παλμούς της καρδιάς, τις θερμίδες και πολλά άλλα όπως τα επίπεδα άγχους και έκθεσης στον ήλιο. Είναι το πρώτο προϊόν της Microsoft στην ψηφιακή υγεία, ύστερα από το καινοτόμο HealthVault του 2007.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή, η Microsoft έχει όραμα όσο αφορά την υγεία και την άσκηση και θα το υποστηρίξει, διευρύνοντας την κατηγορία των φορητών συσκευών», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας σε συνέντευξη τύπου. «Σχεδιάζουμε να εισέλθουμε σε αυτό το χώρο προσμετρώντας τις τάσεις του κοινού και γι' αυτό το προϊόν θα κυκλοφορήσει πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Apple, η Samsung και η Google, έχουν όλοι κυκλοφορήσει τεχνολογικά προϊόντα ψηφιακής υγείας και σχεδιάζουν να διευρύνουν την παραγωγή τους λόγω της αυξημένης ζήτησης για φορητές συσκευές.

Ωστόσο, η συσκευή της Microsoft αναμένεται να κάνει τη διαφορά, καθώς θα είναι συμβατή με όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα κινητών και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

«Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους κολοσσούς της τεχνολογίας αναμένεται «καυτός». Θα είναι δύσκολη επιλογή για το αγοραστικό κοινό σε ποια εταιρία θα εναποθέσει την εμπιστοσύνη του. Όμως, «είναι σίγουρο πως το Microsoft Band αποτελεί εξαιρετική επιλογή», σχολίασε ο Ben Wood του CCS Insight.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης