Βασίλης Μιχαήλ :Και εφοπλιστής και ντράμερ

Βασίλης Μιχαήλ :Και εφοπλιστής και ντράμερ

Η αγάπη του για τη μουσική και ένα τυχαίο περιστατικό οδήγησαν τον νεαρό εφοπλιστή Βασίλη Μιχαήλ στη δημιουργία του γκρουπ The Gatsbies. Με τον ίδιο στα ντραμς και τον  γνωστό        επιχειρηματία Γιώργο Περούλια στην κιθάρα, τα πρώτα τους τραγούδια «Αμαλία» και «Scorpios» έχουν ήδη αποκτήσει πολυάριθμους θαυμαστές στο YouTube

Βασίλης  Μιχαήλ :Και εφοπλιστής και  ντράμερ
Το όνομα του γκρουπ The Gatsbies είναι από μόνο του μια ιστορία γεμάτη από τη λάμψη του πλούτου αλλά και τον ρομαντισμό της εποχής του Μεσοπολέμου, όπου ο κόσμος φάνταζε σαν λούνα παρκ. Προφανώς η έμπνευση προήλθε από το εμβληματικό μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, αλλά και την πρόσφατη φαντασμαγορική ταινία που βασίστηκε σε αυτό με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κάρεϊ Μάλιγκαν. Οι Gatsbies όμως είναι Ελληνες και κάνουν μουσική, οπότε το γεγονός ότι είναι επώνυμοι και ανήκουν στην εφοπλιστική και επιχειρηματική ελίτ δεν έχει και τόση σημασία από καλλιτεχνική άποψη. Εξάλλου, είναι κάτι σαν μόδα στον κύκλο των νεότερων μελών των εύπορων τάξεων το να καταπιάνονται σοβαρά με τη μουσική: ο Νίκος Μαρτίνος π.χ. αναλαμβάνει ρόλο DJ σε μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη και το Μαϊάμι, κάτι που κάνει τακτικά και ο Χρήστος Ιωάννου.

Στην ίδια κατεύθυνση, αλλά κάπως πιο ενεργά εφόσον είναι ο ίδιος μουσικός, κινείται επίσης ο νεαρός εφοπλιστής και γνωστός στους κοσμικούς κύκλους Βασίλης Μιχαήλ. Οι The Gatsbies είναι κατ’ ουσίαν αυτός και ο Γιώργος Περούλιας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Luxury Toys, η οποία εμπορεύεται προϊόντα επώνυμων οίκων από δεύτερο χέρι. Οι δύο φίλοι δεν πρόλαβαν καλά-καλά να ανεβάσουν τα κομμάτια τους στο ΥouTube και προσέλκυσαν αμέσως χιλιάδες θεάσεις. Πρόκειται για τα τραγούδια τους «Scorpios» και «Αμαλία».

Κλείσιμο



Ενα γκρουπ γεννιέται


«Η μουσική είναι για εμάς αγάπη και εκτόνωση», δηλώνει στο «thema people» ο νεαρός εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ και συμπληρώνει: «Οταν ακούμε ή γράφουμε μουσική ξεφεύγουμε από τα καθημερινά μας θέματα, από την πίεση της δουλειάς και ξεκουραζόμαστε. Είναι κάτι σαν την ανάπαυλα του πολεμιστή».

Το έναυσμα για δημιουργία δόθηκε τυχαία κάποιο Σαββατοκύριακο που ο Γιώργος Περούλιας απολάμβανε τη φιλοξενία του Βασίλη Μιχαήλ στο σπίτι του στα Χουλάκια της Μυκόνου. Ο Γιώργος πήρε την κιθάρα του και ο Βασίλης κάθισε στα ντραμς. Και τότε, έτσι απλά, από ένα αυθόρμητο τζαμάρισμα γεννήθηκε το συγκρότημα Τhe Gatsbies. Ο συντονισμός τους μοιάζει μάλλον σαν μια άτυπη και άρρητη συμφωνία, καθώς οι δύο φίλοι απλώς ένωσαν τις μουσικές δυνάμεις και το ταλέντο τους έχοντας ως  σημείο αναφοράς τον μυστηριώδη και αντιφατικό, αλλά τόσο γοητευτικό ήρωα του «Υπέροχου Γκάτσμπι». Οπως λέει ο Βασίλης Μιχαήλ, «εκείνο το χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο στη Μύκονο ήταν πλημμυρισμένο από μουσική. Επιανε ο Γιώργος μια μελωδία, την “πειράζαμε” λίγο και κατόπιν σκαρώναμε στίχους. Αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες μέσω τηλεφώνου, ώσπου το πρώτο κομμάτι, η “Αμαλία”, ολοκληρώθηκε.Οι στίχοι του τραγουδιού πραγματεύονται μια αληθινή ιστορία που έχει ζήσει κάποιος από τους δυο μας, με τη μόνη διαφορά ότι το όνομα του προσώπου δεν ήταν Αμαλία».



Οταν το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Scorpios» ανέβηκε στο Διαδίκτυο, κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν κι άλλα πρόσωπα πίσω από αυτό το καινοφανές συγκρότημα. Μάλιστα υπήρξαν ακόμη και δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι ανάμεσα στους συντελεστές ήταν και ο επιχειρηματίας Αρης Γούτος, ιδιοκτήτης δημοφιλών κλαμπ, κάτι που δεν έχει καμία υπόσταση, αφού ο Γούτος απλώς τυγχάνει υποστηρικτής του εγχειρήματος των Gatsbies, χωρίς ο ίδιος να έχει συμμετοχή στο γκρουπ.

Ποιος είναι ο Ελληνας Γκάτσμπι


Ο Βασίλης Μιχαήλ, με καταγωγή από την Κύπρο, έχει μυηθεί στα ναυτιλιακά από τον πατέρα του, ο οποίος κατέχει διοικητική θέση σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας. Ο Βασίλης σπούδασε στο Σαουθάμπτον της Βρετανίας και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα άρχισε να συνεργάζεται με την εταιρεία Benetech του αδελφού του Γιώργου, στην οποία τελικά έγινε και ο ίδιος συνέταιρος. Ο στόλος της Benetech αποτελείται από δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγρού φορτίου και παρά το νεαρό της ηλικίας τους Γιώργος και Βασίλης Μιχαήλ διαπρέπουν στον κλάδο του εφοπλισμού. Ο Γιώργος Μιχαήλ, ο οποίος διαχειρίζεται τις καθημερινές εκκρεμότητες της εταιρείας, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, σε αντίθεση με τον μικρότερο αδελφό του που είναι περισσότερο εξωστρεφής: ο Βασίλης Μιχαήλ αγαπά τα σπορ, καθώς ξεκινά την ημέρα του παίζοντας μποξ, τρέχοντας ή κάνοντας βάρη στο γυμναστήριο του σπιτιού του, λατρεύει τη μουσική και είναι πολύ κοινωνικός.

«Την εποχή που ήμουν παιδί οι γονείς μεγάλωναν τα αγόρια με αγγλικά και ένα μουσικό όργανο. Στο ερώτημα “εσύ τι θέλεις να μάθεις;”, η απάντηση ήταν μία: “Ντραμς”. Θυμάμαι τη μητέρα μου να με κοιτά με απόγνωση», λέει ο Βασίλης.  Ακολούθησαν μαθήματα ντραμς στο ωδείο της περιοχής του, όμως εγκατέλειψε τα τύμπανα κατά τη διάρκεια των σπουδών του, για να τα πιάσει ξανά πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα ντραμ-σετ υπάρχουν στο σπίτι του στην Αθήνα, αλλά και στη Μύκονο. Ο ίδιος δηλώνει ότι «αυτές είναι οι τρεις αγάπες μου: η θάλασσα, η μουσική και η σωματική άσκηση».



Η μέρα του ξεκινά από νωρίς το πρωί και περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Είναι ένας εφοπλιστής νέας κοπής που θέλει να χαίρεται τη ζωή συνδυάζοντας τη δουλειά με τη διασκέδαση. Το πρωί είναι αφοσιωμένος στις μπίζνες, ενώ τα βράδια κάνει ποδηλατάδα στην περιοχή του και γεμίζει το κεφάλι του με μελωδίες και στίχους. Συνοδοιπόρος του είναι ο επιστήθιος φίλος του Γιώργος Περούλιας.


Βεβαίως, ο Βασίλης Μιχαήλ δεν απέχει από τη νυχτερινή διασκέδαση σε γνωστά στέκια της Αθήνας, ενίοτε δίπλα σε κάποιες διάσημες κυρίες που έχουν υπάρξει στη ζωή του: σε αυτές συγκαταλέγονται η Αθανασία Κομνηνού, η «Μις Jumbo» Χριστίνα Βακάκη (με την οποία ήταν ζευγάρι επτά χρόνια) και πρόσφατα, σύμφωνα με φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν, η Ευαγγελία Αραβανή. Ο Βασίλης Μιχαήλ λατρεύει τη Μύκονο και στο σπίτι του στα Χουλάκια, όπου φιλοξενεί συχνά φίλους του - τουλάχιστον όποιους από αυτούς αντέχουν το σφυροκόπημα των τυμπάνων.

«Αρέσουν τα τραγούδια μας κι αυτό με ενθουσιάζει», αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει: «Είναι ωραίο να εκφράζεσαι με νότες που αγγίζουν ή διασκεδάζουν κι άλλο κόσμο».
Τα κομμάτια των The Gatsbies δεν σημειώνουν επιτυχία μόνο στο Διαδίκτυο αλλά και στα κλαμπ, όπως το μυκονιάτικο «Guzel», αλλά και το «Opus», «Akanthus» και «Nalou», από τα μεγάφωνα του οποίου έχουν αρχίσει να ακούγονται τα κομμάτια «Αμαλία» και «Scorpios». Πάντως, ο Βασίλης Μιχαήλ δεν ξέρει αν θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική, χωρίς όμως να το αποκλείει. Μάλλον το αφήνει στην εξέλιξη της ίδιας της ζωής του. Αυτή την εποχή, ο ίδιος και ο Γιώργος Περούλιας γράφουν καινούρια τραγούδια ρυθμικά, καλοκαιρινά, αλλά και με έναν ιδιαίτερο τρόπο ερωτικά. Κινούνται σε ύφος ποπ - ροκ και, φυσικά, οι στίχοι τους είναι ελληνικοί με αμεσότητα και δύναμη. Οι δυο τους πια μιλάνε μεταξύ τους κυρίως με μελω­δίες και στίχους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης