Γιώργος Αποστολόπουλος: Πώς ο «Mr Ιατρικό Κέντρο» υιοθέτησε τους Φούρνους

Γιώργος Αποστολόπουλος: Πώς ο «Mr Ιατρικό Κέντρο» υιοθέτησε τους Φούρνους

Οι Φούρνοι Ικαρίας δεν είναι πλέον ένα απομονωμένο νησί στην ακριτική γραμμή της Ελλάδας: o Ομιλος Ιατρικού Αθηνών υιοθέτησε τους κατοίκους και τις υγειονομικές ανάγκες τους. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, το τοπικό δημοτικό συμβούλιο ανακήρυξε τον δρα Γιώργο Αποστολόπουλο επίτιμο δημότη του νησιού

Γιώργος Αποστολόπουλος: Πώς ο «Mr Ιατρικό Κέντρο» υιοθέτησε τους Φούρνους
Αυτοδημιούργητος, με όραμα και διεθνή ακτινοβολία (εξ ου και η φιλία του με μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Νέλσον Μαντέλα), ο Γιώργος Αποστολόπουλος πρεσβεύει ότι σε μια Ελλάδα που περνά τον δικό της Γολγοθά η κοινωνική προσφορά είναι αξίωμα που ο καθένας οφείλει να υπηρετεί. Κάνοντας πράξη αυτή την αρχή, ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών υιοθέτησε ιατρικά τους Φούρνους Ικαρίας και γι’ αυτό ο κ. Αποστολόπουλος ανακηρύχθηκε πρόσφατα επίτιμος δημότης του νησιού. Με τον τρόπο αυτό η τοπική κοινότητα αναγνώρισε την προσφορά του. Το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από το Ιατρικό Αθηνών σε παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος του είναι η στήριξη των κατοίκων που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν ζωντανό και ενεργό τον ακριτικό τους δήμο.

Το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» διευκολύνει π.χ. κάθε ζευγάρι των Φούρνων που επιθυμεί να τεκνοποιήσει καλύπτοντας πλήρως τα έξοδα του τοκετού στη μαιευτική κλινική «ΓΑΙΑ» στην Αθήνα, καθώς και στο μαιευτήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Το Ιατρικό Αθηνών παρέχει επίσης πλήρη και δωρεάν νοσηλεία σε όλα τα παιδιά και εφήβους -έως 14 ετών- των Φούρνων όποτε χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» περιλαμβάνονται ακόμη προληπτικοί έλεγχοι που μπορούν να κάνουν τα παιδιά από τους Φούρνους είτε στην Αθήνα, είτε στην Κινητή Ιατρική Μονάδα που επισκέπτεται την Ικαρία, παρέχοντας τη δυνατότητα για πλήρες check up. Η έμπρακτη παροχή βοήθειας από τον Ομιλο Ιατρικού Αθηνών, ιδιαίτερα δε καθώς ισχύει στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, είναι ένα στήριγμα που οι κάτοικοι των Φούρνων θεωρούν δικαιολογημένα πνοή ζωής.



Το παράδειγμα του Ιατρικού
Κλείσιμο

Η επέκταση του «Προγράμματος Ιατρικής Υιοθεσίας» στους Φούρνους Ικαρίας πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική προτροπή από τον έγκριτο ακαδημαϊκό και διευθυντή του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Για τον Γιώργο Αποστολόπουλο η κοινωνική προσφορά συνιστά μια σταθερά, αλλά και ένα όραμα ζωής. Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου ανακηρύχθηκε με ομόφωνη απόφαση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου επίτιμος δημότης των Φούρνων Ικαρίας.
Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. «Σήμερα ήταν μία συγκλονιστική ημέρα», δήλωσε συγκινημένος ο δρ Γιώργος Αποστολόπουλος, «διότι οι κάτοικοι του νησιού κατάλαβαν το μέγεθος της αγάπης μας προς το πρόσωπό τους. Τα παιδιά αυτά από σήμερα είναι ιατρικά υιοθετημένα, είναι δικά μου παιδιά - και είναι 121.

Ολες οι υποψήφιες μητέρες ξέρουν πλέον ότι για να γεννήσουν όλα θα είναι δωρεάν και ότι για 14 χρόνια θα είμαστε δίπλα στο παιδί τους εντελώς δωρεάν».
Τέλος, ο κ. Αποστολόπουλος έκλεισε την ευχαριστήρια ομιλία για τη βράβευσή του με ένα βαρυσήμαντο μήνυμα: «Πρέπει να καταλάβουμε πια σε αυτό τον τόπο ότι οφείλουμε όλοι να φροντίζουμε τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης