Ξενάγηση στη δική της Μύκονο

Ξενάγηση στη δική της Μύκονο

Η Αθηνά Οικονομάκου τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν ταυτιστεί με τη Μύκονο. Ωστόσο, η δική της εκδοχή του νησιού απέχει πολύ από την κοσμοσυρροή, τη φαντασμαγορία και το ακατάσχετο ξεσάλωμα

Ξενάγηση στη δική της Μύκονο
Ηταν λίγο μετά τα 18 της όταν η Αθηνά Οικονομάκου, φοιτήτρια τότε της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, βρέθηκε για πρώτη φορά στη ζωή της στη Μύκονο. Η ίδια θυμάται με νοσταλγία: «Οι πρώτες εικόνες που μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό σχετίζονται με παραλίες, κοκτέιλ και χορό στα beach bars. Υπήρχε η μαγεία του “Super Paradise”, με τη μουσική να παίζει δαιμονισμένα, τον κόσμο να χορεύει πάνω στα τραπέζια. Παρόλο που εγώ δεν έπινα καθόλου αλκοόλ -σε αντίθεση μάλλον με οποιονδήποτε άλλον γύρω μου- χόρευα ως το πρωί μέχρι τελικής πτώσεως».


Κλείσιμο
Με τον αγαπημένο της Φίλιππο Μιχόπουλο


Η ξέφρενη διασκέδαση έλαβε τέλος για την Αθηνά όταν αποφάσισε να κλείσει το κεφάλαιο «Γεωπονική» και να στραφεί σε διαφορετικές αναζητήσεις. Ωστόσο, η Μύκονος παρέμεινε σταθερά στη ζωή της, αφού θεωρεί ότι είναι ένας τόπος όπου τα πάντα συνδυάζονται, η ηρεμία αλλά και ο σαματάς: «Οτιδήποτε κι αν θελήσεις στη Μύκονο μπορείς να το έχεις. Είναι ένα νησί για όλα τα γούστα, τις αναζητήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες. Μπορείς να ζήσεις από λιτά μέχρι βασιλικά, παρά τις φήμες για την εξωφρενική ακρίβεια και τις αστρονομικές τιμές. Υπάρχουν οι οργανωμένες παραλίες σε κάποιες από τις οποίες όντως η ξαπλώστρα και η ομπρέλα στοιχίζουν μια περιουσία. Υπάρχουν όμως και οι απομακρυσμένοι κολπίσκοι που είναι εντελώς δωρεάν και όπου δεν κυκλοφορεί άνθρωπος».



Παρ’ όλα αυτά, για μια δημοφιλή ηθοποιό όπως η Αθηνά Οικονομάκου, το κρυφτό με τους παπαράτσι δεν σταματά ποτέ, ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού. Η διαρκής παρουσία των φωτογράφων που παραμονεύουν διαρκώς και οπουδήποτε, έχει πάψει πια να της προκαλεί θυμό. Οπως σχολιάζει η ίδια, «δεν μπορείς να πηγαίνεις σε αυτό το νησί και να μη θέλεις να έρθεις αντιμέτωπος με τον φωτογραφικό φακό. Είναι ένα νησί με πολλούς διάσημους, που όλοι, ακόμη και οι ερασιτέχνες, αποτυπώνουν ακατάπαυστα στο κινητό τους ό,τι τους τραβά την προσοχή».
Για την Αθηνά, οι πιο αγαπημένες της παραλίες στη Μύκονο βρίσκονται στη Φτελιά και τον Αγιο Σώστη. Εκεί η διάθεση είναι χαλαρή, δεν υπάρχουν ξαπλώστρες, ούτε beach bars με δυνατή μουσική. Αυτού του είδους οι συνθήκες απαιτούν μια προσωπική οργάνωση εκ των προτέρων, όμως η Αθηνά Οικονομάκου δεν πτοείται και δηλώνει πως ούτως ή άλλως προτιμά «τις πιο πρωτόγονες καταστάσεις».



Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στο «Nammos», ένα από τα κλαμπ-μαγνήτες για τον κόσμο της Μυκόνου, η Αθηνά πήγε για πρώτη φορά μόλις πέρσι. Απόλαυσε την εμπειρία, αν και δεν είναι ένα μέρος που θα το επέλεγε για στέκι της. Θεωρεί ότι «το ντους με τις σαμπάνιες, που ανοίγουν κυρίως Αραβες και Τούρκοι, έχει πλάκα, χάνει όμως το ενδιαφέρον του όταν το παρακολουθείς συχνά». Αντιθέτως, η Αθηνά θα μπορούσε να τρώει καθημερινά στην «Ταβέρνα του Νικόλα» στην Αγία Αννα, όπου, κατά τη γνώμη της. «υπάρχει υπέροχο περιβάλλον και φρέσκο ψάρι που κυριολεκτικά μυρίζει θάλασσα. Ασε που βρίσκεις και κάποια φοβερά μαγειρευτά, όπως γεμιστά, μπριάμ, πίτες ή μουσακά. Μέσα σε ένα μοναδικό τοπίο, οι γεύσεις παραπέμπουν σε παιδικά χρόνια, καθώς είναι πέρα για πέρα μαμαδίστικες».

Για βραδινό φαγητό και πρωτότυπα κοκτέιλ προτιμά το κοσμοπολίτικο «Interni», ενώ αγαπά και τον κινηματογράφο, όπου συχνά παρακολουθεί γνωστές ταινίες. Ετσι, λοιπόν, το πραγματικό στέκι στη Μύκονο είναι το Σινέ «Μαντώ».
Επίσης, η δημοφιλής ηθοποιός τριγυρνά συχνά στις μυκονιάτικες μπουτίκ παρακολουθώντας τη μόδα. Στην ερώτηση αν βρίσκει τις τιμές ακριβές απαντά: «Θα σας εκπλήξω. Οχι και τόσο. Στη Μύκονο έχω ανακαλύψει μοναδικά κομμάτια σε πολύ λογικό κόστος».

Ιδιαίτεροι δεσμοί με το νησί


Πιστεύει ότι η Μύκονος είναι ένα ζωντανό νησί που δεν ησυχάζει, ούτε κοιμάται ποτέ και ότι γι’ αυτό τον λόγο προσφέρει τη δυνατότητα της ποικιλίας και των εναλλαγών: «Κάθε μέρα είναι σαν Σαββατοκύριακο, υπάρχει μόνιμη διάθεση για διασκέδαση και αστείρευτη ενέργεια».
Βέβαια, για την Αθηνά το πιο απολαυστικό πρωινό είναι αυτό που απολαμβάνει στο «Kivotos» - κάτι πολύ λογικό, εφόσον το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανήκει στον αγαπημένο της Φίλιππο Μιχόπουλο. Πέραν αυτού, η μοναδική θέα, η κορυφαία εξυπηρέτηση και οι προωθημένες γαστριμαργικές επιλογές είναι στοιχεία που θεωρούνται δεδομένα στο «Kivotos». Οπως δηλώνει η Αθηνά στο «thema people», «τα τελευταία δύο χρόνια περνώ τον περισσότερο χρόνο του καλοκαιριού στη Μύκονο, την οποία θεωρώ πια δεύτερο σπίτι μου. Ξυπνάω πρωί, απολαμβάνω το περιβάλλον, μετά πάω για μπάνιο και, όταν επιστρέψω, συνήθως μαγειρεύω. Κι αν υπάρχει η ανάλογη διάθεση, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος, αλλιώς θα διαβάσω κάποιο βιβλίο ή θα σχεδιάσω κοσμήματα».

Μάλιστα, την τελευταία κολεξιόν κοσμημάτων της τη φωτογράφισε στη Φτελιά: «Συνδύασα την αγαπημένη μου ενασχόληση με το νησί που λατρεύω. Δικαιολογημένα, λοιπόν, πολλά από τα κομμάτια τα έχω εμπνευστεί εκεί».

Πιθανώς όμως να υπάρχει κάτι περισσότερο, ένα πιο έντονο συναίσθημα που δένει οτιδήποτε αγαπά η Αθηνά με τη Μύκονο. Γι’ αυτό και αποκτά ξεχωριστό νόημα η υπαινικτική της φράση: «Ενας και μόνο άνθρωπος, γνώστης του τόπου, αρκεί για να σε κάνει να δεις ακόμη και τη Μύκονο με άλλο μάτι».

To ξενοδοχείο «Kivotos»





Η «Ταβέρνα του Νικόλα» στην Αγία Αννα




Το bar-restaurant «Interni»


Το θερινό σινεμά «Μαντώ»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης