«Δεν με αφορούν όσοι βλέπουν τη Eurovision για να κράξουν»

«Δεν με αφορούν όσοι βλέπουν τη Eurovision για να κράξουν»

Το χρυσό παιδί της τηλεοπτικής μυθοπλασίας δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά τη διεξαγωγή του ελληνικού τελικού και μιλάει για την παρτενέρ του Δέσποινα Βανδή, τις αρνητικές κριτικές και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Σουηδία στις 18 Μαΐου

«Δεν με αφορούν όσοι βλέπουν τη Eurovision για να κράξουν»
Το χρυσό παιδί της τηλεοπτικής μυθοπλασίας δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά τη διεξαγωγή του ελληνικού τελικού και μιλάει για την παρτενέρ του Δέσποινα Βανδή, τις αρνητικές κριτικές και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Σουηδία στις 18 Μαΐου

Ηταν μόλις πέντε ετών όταν ο ταλαντούχος Γιώργος Καπουτζίδης καθόταν μπροστά στην τηλεόραση στο πατρικό του στις Σέρρες για να παρακολουθήσει με λαχτάρα τη Eurovision. Εκτοτε, ο μικρός Γιώργος ενηλικιώθηκε, έγραψε επιτυχημένα σίριαλ, γεύτηκε την επιτυχία, γνώρισε την καταξίωση αλλά ποτέ δεν ξέχασε εκείνη την εποχή. Απόδειξη, η αποδοχή της πρότασης να παρουσιάσει για δεύτερη φορά τον ελληνικό τελικό της Eurovision, καθώς και τα λεγόμενά του: «Εμένα δεν με αφορούν όσοι κάθισαν να μας δουν με σκοπό να κράξουν για ακόμη μία φορά τον διαγωνισμό. Εγώ ό,τι έκανα το έκανα γι’ αυτούς που αγαπούν τη Eurovision».
 
- Οσα χρόνια σε γνωρίζω είσαι πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός, ακόμη κι αν έχεις χίλια πράγματα στο μυαλό σου…
Πίστεψέ με, δεν είμαι με όλους έτσι.

Κλείσιμο
- Δεν μπορώ να σε φανταστώ αγενή. Προσπαθώ να είμαι πάντα ευγενικός. Δεν προσεγγίζω ποτέ τους ανθρώπους με ειρωνεία και αγένεια. Ωστόσο, με τον εριστικό και επιθετικό άνθρωπο δεν θα είμαι ευγενής. Αυτός που έχει αποφασίσει να λειτουργεί στη ζωή του με αγένεια θα με βρει μπροστά του και δεν θα περάσει καλά.

- Η αγένεια των άλλων απέναντί σου έπαψε όταν έγινες ο αναγνωρίσιμος πλέον κύριος Καπουτζίδης;  Θα σου απαντήσω με ένα περιστατικό που μου συνέβη πρόσφατα. Μια μέρα οδηγούσα και από αφηρημάδα παραβίασα ένα STOP. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα παραλίγο να συγκρουστώ με ένα άλλο αυτοκίνητο. Ζήτησα συγγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος μου, αλλά ο άλλος οδηγός ήταν τόσο θυμωμένος που με ακολουθούσε συνέχεια από πίσω με κακές προθέσεις. Ηταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να με σταματήσει για να… ξηγηθούμε. Κάποια στιγμή μου έκλεισε τον δρόμο. Ανοιξα το παράθυρο για να του ζητήσω και πάλι συγγνώμη κι εκείνος είπε: «Αααα… Ο Καπουτζίδης είσαι; Οχι, ρε φίλε… Συγγνώμη. Είδες πώς μας έχουν κάνει;». Δεν σου κρύβω ότι πήρα μεγάλη ικανοποίηση. Σκέφτηκα: «Για δες, αυτός ο άνθρωπος με συμπαθεί πολύ».



- Τι γεύση σού άφησε η βραδιά του ελληνικού τελικού της Eurovision; Κατ’ αρχάς συνεργάστηκα με έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιάζουμε πολύ ως χαρακτήρες, τη Δέσποινα (σ.σ.: Βανδή). Η συνεργασία μου με τη Δέσποινα και τον Φωκά (σ.σ.: Ευαγγελινό) με έκανε να αισθανθώ ότι κάναμε κάτι ωραίο: μια βραδιά σεμνή αλλά όμορφη. Είναι χαρά για μένα να στηρίζω έναν διαγωνισμό με τον οποίο μεγάλωσα και πάντα απολάμβανα. Ποτέ δεν απαξίωσα τη Eurovision αλλά και ποτέ δεν την πήρα πιο σοβαρά από αυτό που είναι: ένα όμορφο πάρτι, μια συνεύρεση ανθρώπων όπου όλοι είναι ίσοι. Για μένα η Eurovision είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οσο απολαμβάνω τον τελικό των 100 μέτρων άλλο τόσο απολαμβάνω και την προκριματική σειρά όπου τρέχει ο Γιουσέιν Μπολτ δίπλα σε έναν άγνωστο αθλητή. Εκείνη τη στιγμή αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι ίσοι.

- Ηταν από τις λίγες φορές που δεν εκφράστηκαν αρνητικά σχόλια. Εσύ τι αντιδράσεις εισέπραξες; Οι πρώτες αντιδράσεις που εισέπραξα ήταν από τους ανθρώπους που αγαπούν αυτόν τον διαγωνισμό, από τα μεγάλα fan clubs της ελληνικής Eurovision. Τους είδα ενθουσιασμένους και το χάρηκα πολύ!

- Ποιος σε προσέγγισε για να γράψεις τα κείμενα και να παρουσιάσεις ξανά τη Eurovision; Νομίζω ότι το πρόσωπο-κλειδί ήταν ο Φωκάς. Εχω την αίσθηση ότι από κει ξεκίνησαν όλα.

- Και η Δέσποινα Βανδή πώς προέκυψε; Ηταν ένα πρόσωπο που πρότεινες εσύ;  Οχι. Οταν όμως έκανα την πρώτη συνάντηση με το MAD και άκουσα το όνομα της Δέσποινας ενθουσιάστηκα. Η πρώτη μας συνάντηση έγινε στο σπίτι του Φωκά δύο εβδομάδες πριν από τον διαγωνισμό.

- Κατά το παρελθόν τής είχε προταθεί πολλές φορές να παρουσιάσει κάποια εκπομπή στην τηλεόραση αλλά εκείνη είχε αρνηθεί. Κάνατε πολλές προσπάθειες για να την πείσετε;  Συμφωνήσαμε στην πρώτη μας κιόλας συνάντηση! Νομίζω ότι αρχικά η Δέσποινα αισθάνθηκε μεγάλη σιγουριά, ασφάλεια και άνεση με τον Φωκά και στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία να είναι μαζί μου. Ημουν σίγουρος ότι θα ταιριάζαμε, είχα καλό προαίσθημα.

- Κάποιοι είπαν ότι δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις επαγγελματίες παρουσιάστριες. Πραγματικά.  Ημουν πολύ αισιόδοξος γιατί ξέρω ότι η Δέσποινα είναι μορφωμένη γυναίκα, έχουμε τελειώσει μάλιστα και το ίδιο πανεπιστήμιο, στη Θεσσαλονίκη. Εγώ ήμουν στη Νομική κι εκείνη στη Φιλοσοφική. Επίσης η παρουσία της στους «Δύο ξένους» ήταν για μένα η καλύτερη ερμηνεία που έχω δει από άνθρωπο που δεν είναι ηθοποιός. Στις πρόβες παρατήρησα ότι είχε φοβερή αντίληψη των πραγμάτων, καταλάβαινε ακριβώς τι ήταν αυτό που έπρεπε να προσέξει και διόρθωνε τα λάθη της προτού καν της τα επισημάνω.



- Μπήκες ασυναίσθητα στη διαδικασία να κάνεις crash test μεταξύ της πρώην παρτενέρ σου, της Ζέτας Μακρυπούλια, και της νυν, της Δέσποινας Βανδή; Οχι, γιατί πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Με τη Ζέτα ήμασταν συνεργάτες και πολύ καλοί φίλοι, ενώ τη Δέσποινα θα τη γνώριζα για πρώτη φορά. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ευχαριστήθηκα εξίσου και τις δύο βραδιές.

- Αν του χρόνου έρθει η ΕΡΤ και ο κ. Τζώνης Καλημέρης και σου πουν να αποφασίσεις εσύ εν λευκώ ποια θα ήθελες να είναι η επόμενη συμπαρουσιάστριά σου, ποια θα επέλεγες; Δύσκολη ερώτηση. Εχω ένα μεγάλο απωθημένο. Θα ήθελα να συνεργαστώ με τη Βίκυ Σταυροπούλου. Πιστεύω ότι όταν βρεθώ στην ίδια σκηνή με αυτή τη γυναίκα, θα γελάσω πάρα πολύ. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι με τη Βίκυ θα ήθελα, κυρίως, να παίξουμε μαζί στο θέατρο. Αν με ρωτάς όμως ποια θεωρώ κορυφαία παρουσιάστρια, θα σου έλεγα την Ελένη Μενεγάκη.

- Με την Ελένη θα ήθελες να συμπαρουσιάσετε κάποιο σόου; Δε κάνω ποτέ τέτοια σχέδια, όμως αν μου το πρότειναν θα έλεγα ανεπιφύλακτα «Ναι!».

- Από τα τέσσερα διαγωνιζόμενα τραγούδια ποιο ήταν το αγαπημένο σου; Μου άρεσαν και τα τέσσερα τραγούδια. Η Θωμαή ήταν πολύ εντυπωσιακή πάνω στη σκηνή. Είναι ένα κορίτσι που πιστεύω ότι έχει απίστευτο μέλλον μπροστά του. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αλεξ Λίον και στη συγκλονιστική φωνή της Τζωρτζίνας. Η Αγγελική Ηλιάδη υποστήριξε με εξαιρετικό τρόπο το είδος του τραγουδιού που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια. Αλλωστε μου αρέσει πολύ το τσιφτετέλι. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι το τραγούδι που επιλέξαμε ήταν το πιο διασκεδαστικό απ’ όλα. Χαίρομαι για την επιλογή μας γιατί αισθάνομαι ότι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε τη Eurovision λες κι έχουμε καταπιεί μπαστούνι. Η Eurovision είναι διασκέδαση και οφείλουμε να τη δούμε λίγο πιο χαλαρά.

- Υπήρξαν πολύ αρνητικές κριτικές για το τραγούδι της Ηλιάδη. Ο Γιώργος Λιάγκας μάλιστα το αποκάλεσε «εξευτελιστικό». Σε χάλασε αυτό; Γενικότερα με χαλάνε οι ακραίες κριτικές που γίνονται για τον οποιονδήποτε λόγο. Είναι πολύ μακριά από μένα. Εκτιμώ ιδιαίτερα να έχει κάποιος τη γνώμη του και να την υποστηρίζει, αλλά διαφωνώ κάθετα με οποιαδήποτε κριτική γίνεται με ακραίο τρόπο, είτε αφορά σε ένα τραγούδι είτε σε ένα πρόσωπο είτε σε ένα σόου. Αυτό το είπα και κατ’ ιδίαν στον Γιώργο γιατί είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μου αρέσει να μιλάω.

- Σε είδαμε πρόσφατα ως guest στο «Dancing with the stars» με τους υπόλοιπους συμπρωταγωνιστές σου από την παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε». Παρακολουθούσες το σόου; Πώς σου φάνηκε η Ζέτα Μακρυπούλια ως παρουσιάστρια;  Τόσο η Ζέτα όσο και η εκπομπή μού άρεσαν πάρα πολύ. Και μια και μιλήσαμε για κριτικές, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια από αυτές. Βγήκε και έγραψε η κυρία Αφροδίτη Γραμμέλη, η τηλεκριτικός, για «ξοφλημένους ανθρώπους». Τι να πω από κει και πέρα; Το να αποκαλείς τον άλλον «ξοφλημένο» δεν είναι κριτική. Είναι επίδειξη αγένειας και απόδειξη έλλειψης ήθους και μόρφωσης. Η κυρία Γραμμέλη δεν θα γίνει ποτέ Πόπη Διαμαντάκου. Τζάμπα το προσπαθεί! Ο καθένας μέχρι εκεί που ξέρει και μπορεί…

- Ησουν από αυτούς που πίστευαν ότι θα κερδίσει η Ντορέττα Παπαδημητρίου; Ναι, το πίστευα. Ηταν συγκλονιστική. Σε άφηνε άφωνο. Ηταν στιγμές που νόμιζες ότι πετούσε. Σηκωνόταν για λιφτ και αναρωτιόσουν: «Θα κατέβει ποτέ;». Από την άλλη, και ο Ηλίας ήταν εξαιρετικός.

- Θα γράψεις καινούριο σίριαλ;  Οχι, θέλω να γράψω ταινία. Είχα φτάσει σε ένα πολύ καλό στάδιο, αλλά μετά προέκυψαν οι πρόβες για το θέατρο και έκανα μια μικρή παύση…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης