Λάρισα-ΑΕΚ 0-0: Έπεσε σε... μπλόκο στον κάμπο!

Λάρισα-ΑΕΚ 0-0: Έπεσε σε... μπλόκο στον κάμπο!

Η Λάρισα έπαιξε φουλ άμυνα, η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο για να τη διασπάσει και η Ένωση άφησε στον κάμπο δύο ακόμη υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου

Λάρισα-ΑΕΚ 0-0: Έπεσε σε... μπλόκο στον κάμπο!
Η ΑΕΚ πήγε στη Λάρισα με στόχο τη νίκη που θα της επέτρεπε να κάνει σαββατόβραδο ως πρωτοπόρος. Οι Κιτρινόμαυροι αυτή την στιγμή είναι όντως στην 1η θέση αλλά με το 0-0 στην AEL FC Arena κινδυνεύει να βρεθεί στο -3 από τον Ολυμπιακό την Κυριακή, λίγο πριν πάει στο Καραϊσκάκη για κύπελλο και πρωτάθλημα. Πολλά φάουλ, κάκιστος αγωνιστικός χώρος και κακή διαιτησία από τον Σκουλά και τους βοηθούς του, οι οποίοι προκάλεσαν αρκετά νεύρα στους παίκτες της Ενωσης.

Η ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, απέναντι σε μια Λάρισα με αμυντική διάθεση. Οι Θεσσαλοί, βασικά, ήταν όλοι πίσω από την μπάλα συνεχώς, με συνέπεια να είναι αρκετά δύσκολο για την Ενωση να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει στο γκολ, το οποίο θα απλοποιούσε αρκετά τα πράγματα για τη συνέχεια. Τελικά αυτά ήταν δύσκολα για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι από ένα σημείο κι έπειτα έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τον εκνευρισμό που τους προκαλούσαν τα συνεχόμενα φάουλ, κάποια εκ των οποίων για κάρτες, των παικτών του Ηλία Φυντάνη.

Μέσα σε όλα αυτά, συν τον κακό αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τους παίκτες στο να δώσουν όπως θέλουν την πάσα ή να κάνουν κοντρόλ, μάλλον δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι το ματς δεν είχε ρυθμό και μεγάλες φάσεις, με την ΑΕΚ να γίνεται ουσιαστικά για πρώτη φορά απειλητική στο 34' με το καλό σουτ του Μπακασέτα μετά το κατέβασμα του Λιβάια. Οι δυο τους θα συνεργάζονταν και λίγα λεπτά μετά (42') αλλά με αντιστροφή ρόλων, για να κόψει ο Γκόλιας το πλασέ του Κροάτη και βασικά να κλειδώσει το 0-0 του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δεύτερου η ΑΕΛ έδωσε την εντύπωση ότι θα βγει λίγο πιο μπροστά ψάχνοντας κάτι καλό επιθετικά αλλά γρήγορα επανήλθε στα στάνταρντ της. Η βυσσινί θύελλα ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας και έκανε ακριβώς ό,τι και στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μια ΑΕΚ που επίσης έκανε ό,τι και στο πρώτο μέρος. Κατοχή της μπάλας δηλαδή, προσπάθειες είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα, πίεση, λάθη όχι ευκαιρίες... Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα νεύρα που προκάλεσαν κάποιες υποδείξεις ή μη υποδείξεις του διαιτητή Σκουλάκη και των βοηθών του, όπως για παράδειγμα το ανύπαρκτο οφσάιντ στον Λιβάια στο 64' ή ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Κροάτη στο 73'.

Η είσοδος των Μασούντ (έψαξε τις μπαλιές για να δώσει την λύση) και Κλωναρίδη μάλλον δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα της ΑΕΚ, με το ματς να ολοκληρώνεται όπως κύλησε σε όλη τη διάρκεια του. Στην επίθεση η Ενωση, στην άμυνα η ΑΕΛ, στο... οπουδήποτε εκτός από τα δίχτυα οι όποιες (λίγες είναι η αλήθεια) προσπάθειες των Κιτρινόμαυρων, με συνέπεια στον θεσσαλικό κάμπο να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί για την Ενωση.
Κλείσιμο

Man of the match: Ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε πολλή δουλειά για την Λάρισα στο χώρο του κέντρου και ήταν αυτός που ξεχώρισε περισσότερο. Ειδικά από την στιγμή που πήρε και αποτέλεσμα η ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Νωρίς για να κριθεί, ο κακός αγωνιστικός χώρος προφανώς δεν τον βοήθησε, αλλά αυτά δεν αναιρούν ότι ο Μοράν δεν ήταν καλός. Εκανε λάθη σε εύκολες πάσες και στη μία που κατάφερε να δώσει την μπάλα όπως έπρεπε, βρέθηκε ο βοηθός να υποδείξει ανύπαρκτο οφσάιντ εις βάρος του Λιβάια...

Στο ύψος του: Ο Ναζλίδης κρατούσε μπάλα, ήταν μόνος του για την Λάρισα μπροστά, έδινε τις μάχες του με τους αμυντικούς της ΑΕΚ, πήρε τα κόρνερ του και γενικά μόνο αυτός προσπαθούσε να προκαλέσει προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα, έστω στις λίγες φορές που βγήκαν μπροστά οι Θεσσαλοί.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Ισως τα φάουλ του Φατιόν, ο οποίος θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από νωρίς στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν τιμωρήθηκε για αυτά.

Το στραγάλι: Στο 64' ο Λιβάια ετοιμάζεται να βγει τετ α τετ αλλά υποδεικνύεται, κακώς, σε θέση οφσάιντ. Στο 73' ο Λιβάια ανατράπηκε αλλά δεν δόθηκε πέναλτι και γενικά ο διαιτητής Σκουλάς έχασε εντελώς το πειθαρχικό κομμάτι, χαρίζοντας κάρτες στους γηπεδούχους. Και ειδικά στον Φατιόν, για τον οποίο τα γράφουμε και παραπάνω.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έμεινε αήττητη για 17ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία ήττα από τον Ατρόμητο τον Οκτώβριο) αλλά αυτό δεν προκαλεί χαμόγελα απόψε. Η Ενωση ήθελε μόνο νίκη στη Λάρισα αλλά δεν έπαιξε όσο καλά θα έπρεπε και θα μπορούσε, με συνέπεια να μπλοκάρει από την μαζική άμυνα και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΛ. Για τους Κιτρινόμαυρους, προφανώς, είναι μια γκέλα που μπορεί να τους πονέσει πολύ, αν και έχουν μπροστά τους τα παιχνίδια που πρέπει ώστε να "διαγράψουν" στραβοπατήματα σαν κι αυτό.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53' Μασούρας), Ναζλίδης (93' Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (86' Χούμπτσεφ).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούντ), Λιβάια (76' Κλωναρίδης), Μπακασέτας (90' Γιακουμάκης), Αραούχο.
Πηγή:www.gazzetta.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης